Cultivatorii de hamei din Germania se plâng de o recoltă semnificativ mai slabă, cu costuri de producţie crescute. Pe de altă parte, preţurile de livrare pentru fabricile de bere au fost fixate de mult până în 2024.
Recolta de hamei este cu o cincime mai mică, iar conţinutul de acid alfa, important pentru gust şi calitate, este mai slab decât în anul precedent. Fermierii germani raportează o recoltă de hamei mai mică cu 21%. Din cauza căldurii şi secetei din vară, producţia nu va depăşi anul acesta 37.700 tone, a anunţat Asociaţia Cultivatorilor Germani de hamei. În acelaşi timp, costurile de producţie au crescut cu peste 25%, în condiţiile în care preţurile de vânzare pentru majoritatea recoltelor sunt deja fixate contractual până în 2024. Prin urmare, este foarte dificil de suportat costurile suplimentare.
O treime din suprafaţa cultivată cu hamei din întreaga lume se află în Germania. De departe, cea mai mare zonă de creştere se găseşte în Hallertau, din landul Bavaria. Noile soiuri de hamei pot rezista mai bine la căldură şi secetă şi sunt, de asemenea, mai puţin susceptibile la boli. „Producătorii de hamei ar dori să cultive mai multe dintre aceste noi soiuri rezistente. Cu toate acestea, industria berii nu este atât de receptivă când vine vorba de transformarea reţetelor de bere care să conţină soiuri noi de hamei.