Adama
AGRICOVER

VOUCHER de 3.000 de EURO pentru MICII PRODUCĂTORI AGRICOLI!

Publicat: 04 aprilie 2020 - 18:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERE SPRIJIN COVID-19. Mai multe organizaţii ale micilor producători de legume şi fructe solicită Ministerului Agriculturii un sprijin financiar pentru micii fermieri din toate sectoarele. Aceştia reproşează conducerii MADR că i-a ignorat pe micii producători, deşi aceştia pot asigura o bună parte din produsele necesare românilor în criza generată de pandemia de COVID-19.

Iată ce susţin reprezentanţii micilor producători agricoli, într-un comunicat transmis către AGROINFO:

Federaţia Naţională a Lucrătorilor, Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Organizaţia de Producători Tomate Com şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Democratice din Agricultură, ţinând cont de faptul că:

  • Ministerul Agriculturii încercă, în continuare, să implementeze măsuri care nu au finalitatea scontată pentru producătorii agricoli care, în continuare, nu au unde să îşi vândă produsele;
  • Preţul final al produselor agricole creşte în permanenţă, diferenţa de preţ rămânând în buzunarele intermediarilor;
  • Vremea rece şi ninsorile din ultimul timp au cauzat de asemenea pierderi legumicultorilor, iar, în acest context, Ministerul Agriculturii nu a anunţat un sprijin imediat producătorilor agricoli (legumicultori, pomicultori, creşterea animalelor).

În acest sens, propunem ca:

Ministerul Agriculturii trebuie şi poate să acorde producătorilor agricoli un voucher în cuantum de 3000 euro pentru fiecare producător agricol, respectiv pentru producătorii mici din sectorul legumicol, pomicol şi de creştere a animalelor înscrişi la APIA, indiferent de forma de orgnizare a acestora (persoana fizică, PFA, II, IF, SRL etc.), precum şi producătorilor agricoli care nu sunt înscrişi la APIA, dar fac parte dintr-o cooperativă sau grup de producători.

Aceasta este o măsură de natură să ajute producătorii agricoli mici, cu acest voucher pot achiziţiona cele necesare continuării producţiei. Solicităm acordarea acestui voucher ţinând cont că, în videoconferinţa miniştrilor Agriculturii din UE, Ministerul Agriculturii din România, conform documentului public de pe site-ul ministerului, nu a abordat sub nicio formă problema micilor fermieri din sectorul legume-fructe.

VEZI DETALII despre MĂSURILE DE SPRIJIN SOLICITATE DE MADR PENTRU FERMIERII AFECTAŢI DE COVID-19

CITEȘTE și: URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

ADEVĂRUL despre AJUTORUL de 100.000 DE EURO pentru FERMIERII AFECTAŢI DE CRIZA COVID-19!

Este evident că Ministrul nu a fost informat de problemele sectorului legumicol de către Secretarul de Stat care are atribuţii în acest domeniu. Este surprinzător faptul că ministerul este mai preocupat de „acordarea de sprijin sub formă de sumă forfetară pentru fermierii cei mai afectaţi din punct de vedere economic (clasa de mijloc- IMM -uri)”, numai că producătorii agricoli din sectorul legume-fructe şi creşterea animalelor nu pot fi încadraţi în aşa-zisa „clasă de mijloc”, fiind surprinzătoare preocuparea ministerului de finanţarea IMM-urilor, care oricum au fost ajutate în momentul de faţă prin măsurile luate de Guvern.

Secretarul de Stat care are în atribuţii sectorul legumicol nu ştie sau nu cunoaşte faptul că „Propunerea Comisiei privind noile norme referitoare la ajutoarele de stat pentru sectorul agricol reflectă valoarea acestei forme de sprijin în perioadele de criză. Prin majorarea cuantumului maxim al ajutoarelor acordate fermierilor, autorităţile naţionale vor dispune de o mai mare flexibilitate şi vor putea reacţiona mai rapid şi mai eficace pentru a-i sprijini pe fermierii vulnerabili. În unele cazuri, cuantumul ajutoarelor de stat care pot fi acordate fermierilor în mod individual va creşte cu 66%. Noile norme vor continua să însoţească normele obişnuite privind ajutoarele de stat notificate, pe care statele membre le pot aplica în continuare”, ori se vede faptul că nu există preocupare privind sectorul legume-fructe şi, ceea ce este mai grav, nu am văzut preocupare în ceea ce priveşte asigurarea necesarului de legume proaspete populaţiei. (...)

Atragem atenţia Ministerului Agriculturii că, dacă nu intervine urgent în sprijinul producătorilor agricoli mici şi medii de legume şi fructe, în contextul pandemiei, a stării de urgenţă generate de aceasta şi a măsurilor dispuse de autorităţi, producătorii agricoli vor avea pierderi mari deoarece, pe de o parte, nu îşi mai pot desface produsele, pe de altă parte, din cauza vremii din ultimul timp, dar şi a faptului că nimeni nu poate anticipa ce se va întâmpla cu pandemia COVID-19.

Ori, populaţia are nevoie de alimente, cu preponderenţă legume şi fructe pentru imunitate, iar Ministerul Agriculturii are o dublă responsabilitate odată faţă de fermieri, faţă de populaţia din mediul rural dar şi faţă de consumatori, iar măsurile trebuie luate atunci când se impun.

Noi am propus ministerului o serie de măsuri urgente, care se vede faptul că nu s-au materializat.

VEZI aici DETALII: MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

În acest context am creat şi o platformă de vânzare online „Târgul Agro” pentru producătorii agricoli (legumicultori, pomicultori, crescători de animale etc.), care doresc să îşi desfacă producţia realizată într-un mod civilizat, dar şi pentru micii antreprenori care au mici businessuri în domeniul agro-alimentar, catering, dar şi primăriile pentru căminele de bătrâni, căminele de copii, spitale etc., deci şi pentru stat, de unde îşi pot achiziţiona legume, carne, brânză etc. proaspete, la preţ de producător.

Poate în acest context, Ministerul Agriculturii să devină partener într-un astfel de proiect, are datoria morală pentru cetăţeni de a asigura produse proaspete la preţ de producător.

Nu înţelegem de ce lucrurile se fac numai la nivel declarativ, când în contextul pandemiei actuale, dar şi crizei economice care se prefigurează la orizont, Ministerul Agriculturii ar trebui să fie mai prezent ca niciodată cu măsuri directe pentru producători, să fie direct interesat ca produsele proaspete să ajungă pe masa cetăţenilor, să ia măsuri care ele însele generează venituri la bugetul de stat, menţin locurile de muncă, atâtea câte mai sunt, dar menţin şi antreprenorii mici care cu greu şi-au dezvoltat o afacere.

Federaţia Naţională a Lucrătorilor, Preşedinte Horaţiu Raicu
Sindicatul Producătorilor Agricoli OLT, Preşedinte Ion Păunel
Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Preşedinte Breazu Claudiu
Organizaţia de producători Tomate Com, Preşedintele Bujor Mircea
Federaţia Naţională a Sindicatelor Democratice din Agricultură, Preşedinte Tudor Dorobanţu

agricultura-bani_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 12575 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

SUBVENŢII APIA 2020. Suma acordată fermierilor români ca avans din plăţile directe ar putea fi mai mare în acest an, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă agricultorii din cauza pandemiei de COVID-19. Ce se întâmplă cu controlul pe teren!

PLATFORMĂ ONLINE MADR pentru MICII PRODUCĂTORI de LEGUME. ÎNSCRIEŢI-VĂ PRODUSELE!

PLATFORMĂ ONLINE MADR pentru MICII PRODUCĂTORI de LEGUME. ÎNSCRIEŢI-VĂ PRODUSELE!

SPRIJIN PENTRU MICII FERMIERI. Ministerul Agriculturii le promite micilor producători de legume că îi va ajuta să îşi vândă produsele către supermarketuri. A lansat o pagină de internet pentru a face inventarul produselor agricole pe care le au de vânzare legumicultorii români.

MADR cere AVANS MAI MARE şi PLĂTIT mai REPEDE din SUBVENŢIILE pe 2020 pentru FERMIERII ROMÂNI!

MADR cere AVANS MAI MARE şi PLĂTIT mai REPEDE din SUBVENŢIILE pe 2020 pentru FERMIERII ROMÂNI!

SOLICITĂRI OFICIALE. Ministerul Agriculturii cere Comisiei Europene şi Consiliului de miniştri ai Agriculturii din Uniunea Europeană mai multe măsuri de sprijin pentru fermierii români afectaţi de pandemia de COVID-19.

PROIECT PILOT: PRELUAŢI PRODUSELE LEGUMICULTORILOR!

PROIECT PILOT: PRELUAŢI PRODUSELE LEGUMICULTORILOR!

În aceste momente când deplasările cetăţenilor sunt restricţionate, comportamentul lor de cumpărare a suferit mai multe transformări, cum ar fi aprovizionarea preponderent de la magazine care oferă o gamă largă de produse.

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

28 octombrie 2024 - 15:10

În perioada 23-25 octombrie 2024, Bucureștiul a devenit capitala agriculturii europene, găzduind Congresul European al Fermierilor, un eveniment de importanță majoră organizat de COPA-COGECA în colaborare cu Alianța pentru Agricultură și Cooperare din România, a transmis astăzi Alianța un comunicat pentru Agroinfo. 

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

28 octombrie 2024 - 07:13

Asociația Aberdeen Angus România anunță că a fost încheiată cu succes prima etapă în dezvoltarea schemei de calitate a cărnii de vită Angus în România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii