În perioada 30-31 martie 2012, la Sinaia, se sărbătoreşte un an de la deschiderea Târgului cu Bunătăţi.
„Mă bucur că, aşa cum ne-am propus încă de la prima ediţie, „Târgul cu bunătăţi” a devenit o tradiţie la Sinaia, iar în acest week-end aniversăm un an de când organizăm acest eveniment. Oraşul nostru va găzdui în continuare, cu regularitate, aceste târguri care sunt căutate şi apreciate de către sinăieni şi turişti”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
După competiţia „Sinaia pe Pârtie” din 30 – 31 martie, vizitatorii vor putea degusta şi brânza veche de oaie, de capră, brânza de burduf în coajă de brad sau cu chimen şi ardei, caş afumat, caşcaval, specilităţile din branză olandeze – caşacaval cu busuioc, cu usturoi, pesto, roşii şi măsline, cu nucă, arpagic sau de capră maturat, picant şi parmezan, peşte afumat.
Iubitorii de specialităţi din carne vor avea de unde alege: cârnăciori româneşti, muschiuleţi de porc afumaţi sau cârnaţi spanioli cu brânză, jambon de porc, salam de mistreţ.
Vegetarienii vor fi aşteptaţi cu murături tradiţionale româneşti, dar şi arpagic murat, zacuscă de vinete sau de ţelină, dulceţuri şi gemuri, miere, siropuri de cătină, vişine, zmeură, trandafiri, fasole, nuci, magiun, mere proaspete, suc de mere, bragă bună, ceaiuri, tincturi, legume proaspete.
Nu vor lipsi nici dulciurile: ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce, specialităţi italiene din migdale, fistic, nucă de cocos sau marţipan, alune, fistic şi migdale în zahăr caramelizat, prăjituri de casă, dulceaţă de trandafiri.