Adama
AGRICOVER

ŢARA MISTREŢILOR sau CUM SE PREFAC AUTORITĂŢILE STATULUI CĂ LUPTĂ CONTRA PPA!

Publicat: 26 august 2019 - 23:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGI CARE FAVORIZEAZĂ MISTREŢII ŞI VÂNĂTORI VÂNAŢI LA RÂNDUL LOR! Autorităţile au cerut reducerea de urgenţă a numărului de mistreţi, vinovaţi de răspândirea pestei porcine africane (PPA), dar, aşa cum este în prezent legea vânătorii, măsura ar fi imposibil de aplicat. Asta afirmă un fermier care administrează şi mai multe fonduri de vânătoare.  

Se înmulţesc focarele de pestă porcină africană (PPA) în toată ţara. La presiunea fermierilor, autorităţile au recunoscut că vinovaţi de răspândirea bolii sunt mistreţii şi au dispus lichidarea acestora în mai multe fonduri de vânătoare.

Pe 22 august 2019, Comitetul Local de Combatere a Bolilor Arad a decis să fie ucişi toţi porcii din gospodării din satele Cintei şi Nădab din judeţul Arad şi toţi mistreţii din fondurile de vânătoare aflate în apropierea celor două sate.

Detalii AICI: Începe MĂCELUL în judeţul ARAD! Dimitrie Muscă: Sunt CRIMINALI!

În Timiş, prefectul Eva Andreaş a cerut, pe 26 august 2019, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la sediul Gărzii Forestiere de Mediu Timiş, eliberarea autorizaţiilor de vânătoare pe toate fondurile de vânătoare din judeţ pentru recoltarea cotelor de mistreţ stabilite conform Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în România.

Numai că LEGEA, CARE E FĂCUTĂ DE OAMENI, ŢINE TOT CU MISTREŢII!

„Dacă nu se schimbă legea vânătorii, atât stoparea pestei porcine, prin reducerea de urgenţă a numărului de mistreţi, cât şi problema pagubelor la culturile agricole vor rămâne o utopie”, atrage atenţia fermierul Cristian Chişmorie din judeţul Arad. Acesta face parte dintr-o asociaţie care administrează mai multe fonduri de vânătoare şi explică, pe larg, într-un mesaj pe care l-a trimis către AGROINFO, de ce noile măsuri împotriva PPA vor fi imposibil de aplicat.

VÂNĂTORII VÂNAŢI!

Domnilor, batem apa în piuă cu împuşcarea mistreţilor la pândă, pentru stoparea pestei porcine şi reducerea pagubelor la culturi, dar nu avem în vedere o chestiune esențială și fundamentală care împiedică ca mistreții să poată fi recoltaţi de către vânători de îndată, la pândă sau dibuit, cum cer autoritățile. Domnule ministru, stimați parlamentari, distinși politicieni, cotele de recoltă la mistreţ nu pot fi realizate de îndată, atâta timp cât legislaţia actuală în vigoare interzice pe de o parte, vânarea mistrețului pe timp de noapte cu lanternă și, pe de altă parte, vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte, aceasta, în condițiile în care mistrețul este o specie NOCTURNĂ 95%!

Credeți-mă, avem în gestiune 6 fonduri de vânătoare, iar vânătorii refuză efectiv să mai stea la pândă la mistreţ după apus, deoarece și ei, la rândul lor, sunt vânați de cei de la Serviciul Arme (Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română - n.red.), care trebuie să își facă „targetul de dosare”, mai ales dacă-s sesizați de către vreun nemulțumit. Dacă vânătorii sunt prinși de cei de la Serviciul Arme cu lanterna pe pușcă sau alte mijloace de ochire pe timp de noapte (nightvision sau termal), pe lângă faptul că rămân fără puști, au și un dosar penal în colecția lor de trofee, cu care se pot lăuda. După legea noastră tâmpită, mistreţul se poate vâna și pe timp de noapte, cu condiția ca vânătorul să nu aprindă lanterna (adică doar la lumina lunii), ori în condițiile astea, nu prea găsești vânători care să riște să se împuște între ei la lumina lunii, de dragul pestei porcine sau pagubelor la culturi.

Domnilor politicieni, în aceste condiții și cu astfel de legislație, vânătorii nu au cum să vă ajute să reduceți de urgenţă numărul de mistreţi, în vederea stopării pestei porcine, deoarece vânătoarea pe timp de noapte cu lanterna, nightvision sau termalul este infracțiune, iar atât vânătorii, cât și cei de la Serviciul Arme știu foarte bine acest lucru.

Atâta timp cât nu modificați legea, pentru ca mistrețul să poată fi împușcat pe timp de noapte cu mijloace de ochire pe timp de noapte (sau cel puțin cu lanterna), dat fiind faptul că mistreţul e pur și simplu NOCTURN, atât stoparea pestei porcine prin reducerea de urgenţă a numărului de mistreţi, cât şi problema pagubelor la culturile agricole va rămâne o utopie. Mai mult, obligați prin lege ca vânătorii de bună credință să devină infractori, vânători cu mâna cărora doriți să scoateți castanele pestei porcine din foc!

Chişmorie precizează că, potrivit actualei legi a vânătorii „vânătoarea pe timp de noapte la lumina farurilor autovehiculelor, sau folosirea dispozitivelor (...) cuprinzând amplificatoare de lumină reziduală, dispozitive de vedere în infraroşu şi dispozitive cu termoviziune, care permit observarea vânatului pe timp de noapte şi tragerea pe întuneric asupra acestuia constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă (Art. 42 alin. 1 lit. m).

Vizualizat: 18228 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

28 octombrie 2024 - 15:10

În perioada 23-25 octombrie 2024, Bucureștiul a devenit capitala agriculturii europene, găzduind Congresul European al Fermierilor, un eveniment de importanță majoră organizat de COPA-COGECA în colaborare cu Alianța pentru Agricultură și Cooperare din România, a transmis astăzi Alianța un comunicat pentru Agroinfo. 

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

28 octombrie 2024 - 07:13

Asociația Aberdeen Angus România anunță că a fost încheiată cu succes prima etapă în dezvoltarea schemei de calitate a cărnii de vită Angus în România.

Oierii își vând turmele de oi! Care e prețul pe oaie!

Oierii își vând turmele de oi! Care e prețul pe oaie!

21 octombrie 2024 - 06:51

Tot mai mulți crescători de ovine renunță la turmele lor de mioare. Rețeaua de socializare Facebook, site-urile de vânzări abundă în anunțuri cu turme de ovine de vânzare. Oierii sunt împinși să renunțe de seceta care a scumpit peste măsură furajele, de pesta oilor care a blocat mișcarea animalelor și de intermediarii care le iau marfa, mieii, dar uită să le mai dea banii.

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

14 octombrie 2024 - 15:02

Prețul la kilogramul de miel în viu a scăzut din pricina restricțiilor impuse de pesta micilor rumegătoare. Intermediarii la export iau marfa, dar le dau oierilor banii cu o întârziere și de 90 de zile. Oierii solicită Ministerului Agriculturii un ajutor de 1.000 de lei/UVM pentru crescătorii care ar fi trebuit să trimită mieii la export, dar din pricina restricțiilor au rămas cu ei pe cap, spune Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

SC AGROPIG FARM SRL este o fermă zootehnică de creștere a suinelor în suprafata de 3,15 ha cu o capacitate de 3000 capete/ciclu, trei cicluri de îngrășare pe an cu autorizație de Mediu Integrat, Autorizatie Apele Romane, Autorizatie DSV,Autorizatie Pompieri.

Ferma este formată din trei hale de 747 mp/hală, construcție pe structură de beton, acoperite cu tablă, fiecare hală este dotată la capat de grajd cu buncăr de furajare a câte 8 tone fiecare cu instalație de hrănire automată și adăpare.

Podeaua halei este din buc de beton cu fantă de scurgere, bazinul de dejecții amplasat sub hală cu o adâncime de 2,5 m cu un volum de 1750 mc asigurând stocarea dejecției pe 1 an de zile, fiecare hală este imparțită in 22 boxe de cazare.

Halele sunt automatizate pentru mentinerea temperaturii interioare cu ventilatie si deschiderea si inchiderea prelatelor. La capatul halelor se afla camera frigo pentru mortalitati si o camera pentru necropsie.

Silozuri PRIVE de stocare a cerealelor  in numar de 4  bucati cu o capacitate de stocare de 700-800 tone fiecare, dotate cu ventilatie a podelei individual. Retehnologizate in 2018, sistemul de alimentare si golire de la groapa de receptie, fiind dotate cu racleti  cu cupa,acestea marindu-i productivitatea si fiabilitatea. Pe exterior sunt dotate cu scari de urcare, pasarela orizontala si usi de vizitare toate comform normelor de Securitate.

Bucataria furajera compusa din 4 silozuri a cate 28 tone fiecare cu o moara  cu ciocane cu capacitate de 1,8 tone/ora, amestecator orizontal de 1,8 tone, dozator de premix, tablou de comanda care deserveste automatizarea complete pentru fabricarea si descarcarea furajului prin transportor pana la buncarele de la capat de grajd.

Corp administrativ:

Bucătărie

Birou

două dormitoare

filtru sanitar dotat cu două bai pentru personal

Curte betonata pt trafic greu, cantar auto de 60 tone, post trafo propriu.

Imprejmuire si porti care indeplinesc cerintele DSV. CONTACT: Balla Iosif 0760680096 Listă inventar fermă zootehnică - SC CLASIC CHEESE SRL - Sat. Nasal, Com. Taga, nr. 359, județul Cluj SC

CLASIC CHEESE SRL este o fermă mixtă autorizată DSV, MEDIU, APELE ROMANE la zi, detine terenuri arabile in proprietate 132 ha, arenda 140 ha.

Livadă pomicolă: plantație de nuci altoiți soi Pescianski și Chandler 24 Ha aflată în proprietate, schema de plantare 8x6 intensiv, împrejmuită cu gard cu stâlpi de beton și plasă de sârmă, cu bazin subteran pentru irigare de 200 mc cu retea de apa, hidrant, alimentare cu current 380w,cu casuta pentru paza dotata cu curent, apa, cu intrare direct din ferma. Terenul unde este infintata plantatia este concesionat de la ADS. Lac piscicol: 7 ha luciu de apa intabulat cu CF, aflat in vecinatatea terenului detinut in proprietate.

PREZENTAREA FERMIER ZOOTEHNICE În suprafață de 3,3 ha, este compusă din:

4 grajduri construite din caramida si beton dotate cu adapatori automate si fronturi de furajare

1 bazin de apă subteran de 200 mc 2 batale din structură de beton pt depozitarea gunoiului de grajd

1 depozit autorizat de cereale betonat in suprafata de 800 mp

1 sopron metalic pt furaje 4 buc sopron cu structura de lemn pt furaje

1 magazie, anexe si platforme betonate pt depozitare ingrasamant chimic filtru sanitar si birouri, deposit pt materialele fitosanitare in conformitate cu prevederiile legii cameră frigo pentru mortalitati cu acces auto bloc compus din 8 apartamente renovat interior-exterior în 2020 cu tamplarie pvc si incalzire centrala,

fiecare apartament fiind compus din 2 camere, bucatarie, baie.

Vezi utilajele din ferma la finalul articolului https://revista-ferma.ro/se-vand-doua...

CONTACT: Balla Iosif 0760680096


Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii