Adama
AGRICOVER

Piaţa românească nu face nicio brânză

Publicat: 04 iulie 2011 - 08:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Lactalis “a şters putina”, transferând o fabrică în Polonia

Brânza Cottage LaDorna va fi produsă în “ţara voievodatelor”, unde cererea-i mai mare! Noi va trebui s-o importăm

O altă capacitate de producţie din industria alimentară a pus lacătul pe uşă. Compania franceză Lactalis a decis închiderea fabricii de brânzeturi din comuna Dorna Arini, din judeţul Suceava, a unui număr de 14 centre pentru colectarea laptelui din Suceava, Constanţa şi Tulcea, precum şi a două depozite alimentare. Utilajele tehnologice au fost transferate în Polonia, unde, spun oficialii firmei, cererea este mai mare pe piaţa brânzeturilor. Construită în urmă cu opt ani cu fonduri Phare, fabrica era specializată pe producerea sortimentului brânză de vaci cottage - din cheag de lapte nepresat -  şi avea un personal format din 25 de angajati.
Francezii au păstrat brandul LaDorna.

Felii de brânză_b

"Marca La Dorna are o poziţie solidă pe mai multe segmente de piaţă, fiind numarul 1 pe piaţa de lapte UHT, unul dintre cei mai importanti trei producători în categoria branzeturi albe şi cu o prezenţă semnificativă în câteva din cele mai importante categorii, cum ar fi caşcaval, unt, smântână", a declarat presei, Dorel Radu, director general al Lactalis Romania.

*
Lactalis este o companie de lactate din Franţa, înfiinţată în 1933. În anul 2008, deţinea poziţia a doua în sectorul lactatelor, fiind cel mai mare producător de brânzeturi la nivel european. În acelaşi an, 2008, Lactalis a cumpărat societatea  românească Dorna Lactate pentru 80-90 milioane euro.
Compania, care deţine mărcile “President”, “Galbani”, “Lactel”, “Rochefort”, are o capacitate de producţie de peste 50.000 de tone de produse lactate şi colectează, anual, 61.000 de tone de lapte, de la peste 3.000 de crescători de animale din România.

Vizualizat: 3648 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii