Brânza Cottage LaDorna va fi produsă în “ţara voievodatelor”, unde cererea-i mai mare! Noi va trebui s-o importăm
O altă capacitate de producţie din industria alimentară a pus lacătul pe uşă. Compania franceză Lactalis a decis închiderea fabricii de brânzeturi din comuna Dorna Arini, din judeţul Suceava, a unui număr de 14 centre pentru colectarea laptelui din Suceava, Constanţa şi Tulcea, precum şi a două depozite alimentare. Utilajele tehnologice au fost transferate în Polonia, unde, spun oficialii firmei, cererea este mai mare pe piaţa brânzeturilor. Construită în urmă cu opt ani cu fonduri Phare, fabrica era specializată pe producerea sortimentului brânză de vaci cottage - din cheag de lapte nepresat - şi avea un personal format din 25 de angajati.
Francezii au păstrat brandul LaDorna.
"Marca La Dorna are o poziţie solidă pe mai multe segmente de piaţă, fiind numarul 1 pe piaţa de lapte UHT, unul dintre cei mai importanti trei producători în categoria branzeturi albe şi cu o prezenţă semnificativă în câteva din cele mai importante categorii, cum ar fi caşcaval, unt, smântână", a declarat presei, Dorel Radu, director general al Lactalis Romania.
*
Lactalis este o companie de lactate din Franţa, înfiinţată în 1933. În anul 2008, deţinea poziţia a doua în sectorul lactatelor, fiind cel mai mare producător de brânzeturi la nivel european. În acelaşi an, 2008, Lactalis a cumpărat societatea românească Dorna Lactate pentru 80-90 milioane euro.
Compania, care deţine mărcile “President”, “Galbani”, “Lactel”, “Rochefort”, are o capacitate de producţie de peste 50.000 de tone de produse lactate şi colectează, anual, 61.000 de tone de lapte, de la peste 3.000 de crescători de animale din România.