Adama
AGRICOVER

Festivalul Dulceţii, în avanpremieră la Târgul de la ASAS

Publicat: 19 august 2011 - 15:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sâmbătă şi duminică vor fi expuse spre degustare şi vânzare diverse sortimente de dulceaţă la târgul din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice unde are loc avanpremiera Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural.

Gospodinele din comuna Brebu vor pregăti şi vor oferi spre degustare dulceaţă din fructe de soc sau soc şi cătină. „Fructele vor fi aduse din pădure de la noi şi vom face în cantităţi mici să simţiţi gustul acestor fructe. Dulceaţa ce o vom pregăti în parcul de la Agronomie va fi oferită bucureştenilor pentru a-i atrage să vină la noi, la Brebu, sâmbăta şi duminica viitoare, când organizăm festivalul. Avem şi dulceţuri mai inedite din dovlecel, pepene galben sau dulceaţă de coajă de pepene roşu, de vinete cu nuci şi stafide”, a spus Rodica Neagoie, gospodina care va pregăti dulceaţa.

Din Bucovina, Anca Corduban va aduce dulceaţă de cireşe amare, de zmeură culeasă din pădure, de trandafiri, dulceaţă şi gem de caise, dulceaţă de nuci şi de rubarbă. De asemenea, la standul Ancuţei bucureştenii vor găsi siropuri de brad, de cireşe şi de trandafir.

magiun_b

Producătorii de la Topoloveni, SC Sonimpex Serv Com SRL, vin cu cele mai premiate produse - dulceaţă de vişine, magiun de prune şi dulceaţă de cireşe negre.
„La început considerat un tratament, aşa cum scria Nostradamus în primul tratat despre dulceaţă, produsul este adus în Europa din ţările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulceţurilor devin apanajul  gastronomic al bancheturilor regeşti, mult timp dulceaţa fiind considerată un produs de lux, dar de care acum ne putem bucura cu toţii”, spune Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorul târgului de la ASAS.

Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural este organizat, în perioada 27-28 august 2011, în comuna Brebu, judeţul Prahova, de Asociaţia Cele mai frumoase sate din România, Media Link Business, în colaborare cu parteneri din judeţul Prahova şi din ţară.

Asociaţia Cele mai frumoase sate din România, iniţiatoarea festivalului, demarează evenimente şi programe de promovare a patrimoniului turistic şi cultural din cele mai frumoase sate ale României, sate reprezentative pentru fiecare judeţ şi regiune etnogeografică din România. în perioada 27-28 august 2011.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2395 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fără Limite – Împreună întru Tradiţie, ediţia a III-a

Fără Limite – Împreună întru Tradiţie, ediţia a III-a

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, în perioada 24 – 28 august 2011, cea de-a III-a ediţie a Taberei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale:  Fără limite – Împreună  întru Tradiţie.

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă” de la Pecica, vechi de peste 80 de ani

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă” de la Pecica, vechi de peste 80 de ani

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă”, sărbătoare care se va desfăşura la Pecica, judeţul Arad, timp de patru zile, de joi şi până duminică, se organizează anual de aproape un secol.

Târgul Naţional al Mierii, ediţia de toamnă

Târgul Naţional al Mierii, ediţia de toamnă

În perioada 2 - 4 septembrie, pe platforma apicolă de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti, (zona Băneasa) se va desfăşura ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii