Sâmbătă şi duminică vor fi expuse spre degustare şi vânzare diverse sortimente de dulceaţă la târgul din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice unde are loc avanpremiera Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural.
Gospodinele din comuna Brebu vor pregăti şi vor oferi spre degustare dulceaţă din fructe de soc sau soc şi cătină. „Fructele vor fi aduse din pădure de la noi şi vom face în cantităţi mici să simţiţi gustul acestor fructe. Dulceaţa ce o vom pregăti în parcul de la Agronomie va fi oferită bucureştenilor pentru a-i atrage să vină la noi, la Brebu, sâmbăta şi duminica viitoare, când organizăm festivalul. Avem şi dulceţuri mai inedite din dovlecel, pepene galben sau dulceaţă de coajă de pepene roşu, de vinete cu nuci şi stafide”, a spus Rodica Neagoie, gospodina care va pregăti dulceaţa.
Din Bucovina, Anca Corduban va aduce dulceaţă de cireşe amare, de zmeură culeasă din pădure, de trandafiri, dulceaţă şi gem de caise, dulceaţă de nuci şi de rubarbă. De asemenea, la standul Ancuţei bucureştenii vor găsi siropuri de brad, de cireşe şi de trandafir.
Producătorii de la Topoloveni, SC Sonimpex Serv Com SRL, vin cu cele mai premiate produse - dulceaţă de vişine, magiun de prune şi dulceaţă de cireşe negre.
„La început considerat un tratament, aşa cum scria Nostradamus în primul tratat despre dulceaţă, produsul este adus în Europa din ţările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulceţurilor devin apanajul gastronomic al bancheturilor regeşti, mult timp dulceaţa fiind considerată un produs de lux, dar de care acum ne putem bucura cu toţii”, spune Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorul târgului de la ASAS.
Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural este organizat, în perioada 27-28 august 2011, în comuna Brebu, judeţul Prahova, de Asociaţia Cele mai frumoase sate din România, Media Link Business, în colaborare cu parteneri din judeţul Prahova şi din ţară.
Asociaţia Cele mai frumoase sate din România, iniţiatoarea festivalului, demarează evenimente şi programe de promovare a patrimoniului turistic şi cultural din cele mai frumoase sate ale României, sate reprezentative pentru fiecare judeţ şi regiune etnogeografică din România. în perioada 27-28 august 2011.
sursa: Agerpres