Renumiţi pentru magiunul de prune, producătorii din Topoloveni au prezentat, pentru prima dată, în acest week-end, în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), la avanpremiera Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural, dulceaţa din afine ecologice.
Producătorii de la Topoloveni, Sonimpex Serv Com SRL, dau asigurări că noul produs este realizat din afine 100% ecologice, cumpărate de la cultivatori autorizaţi de către Uniunea Europeană.
Preţul de achiziţie al afinelor este de 5 euro pentru fiecare kilogram, fapt care face ca dulceaţa rezultată să se vândă destul scump, respectiv cu 30 de lei/borcan.
Tot din cauza preţului de producţie destul de ridicat, au fost ambalate doar 3.000 de borcane, care vor fi comercializate doar la târgurile de profil. De asemenea, societatea comercială a renunţat la fabricarea dulceţii de căpşuni, dar va scoate pe piaţă, din toamnă, un nou sortiment din gutui.
În acelaşi timp, producătorii de la Topoloveni spun că vor trimite la Bruxelles, spre a fi omologată, noua dulceaţă din afine ecologice, după succesul repurtat cu magiunul de prune şi dulceaţa de cireşe negre.
Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural, care va avea loc efectiv în perioada 27-28 august 2011, în comuna Brebu, judeţul Prahova, beneficiază de trei avampremiere: în perioada 20-21 august, la Bucureşti, dar şi la Ploieşti şi Câmpina, oraşe în care se vor oferi spre degustare diverse sortimente de dulceţuri, compoturi sau sucuri.
sursa: Agerpres