Fermierul român dispare! Politicile celor ce conduc agricultura din România nu doar că nu încurajează, ci desfiinţează ferme şi fermieri, mai ales din sectorul zootehnic.
Foarte multă lume era entuziasmată de faptul că s-ar putea să trăim o perioadă ca pe vremea regelui Carol. Uită să spună, de fapt, că ţăranii de atunci umblau în opinci şi mâncau mămăligă. Sper ca în România lucrului bine făcut, noi, fermierii, să nu ajungem iarăşi să umblăm în opinci şi să mâncăm mămăligă.
Fermierul român dispare. E dureros ce spun, poate pe multă lume deranjează. Foarte multă lume merge la mormântul lui Arsenie Boca. Sper să nu ajungem ca eu, Călin Fărgaciu, reprezentant al fermierilor din România, să vin la Agraria, să fiu pus într-un stand, şi să veniţi să mă vedeţi ca pe nişte moaşte, pentru că o să fie atât de puţini fermieri români încât se va face un pelerinaj, a spus Călin Fărgaciu, preşedintele Asociaţiei Cooperativelor Agricole din România (ACAR), la deschiderea Agraria 2016.
Ţin postul Paştelui şi mă rog să mai existe fermierul român. Aproape că am ajuns să cred că doar bunul Dumnezeu ne mai poate salva, a adăugat Fărgaciu.
Agraria 2016, cel mai mare târg de agricultură din Transilvania, organizat de DLG Intermarketing, s-a deschis pe 21 aprilie 2016, în com. Jucu din Cluj.
Expoziţie cu licitaţie de animale la Agraria 2016
Cum noul spaţiu în care se desfăşoară expoziţia este mult mai mare, fermierii din Transilvania au dus la Agraria în acest an mai multe animale. Numai bovine sunt în jur de 50, ne-a spus Mircea Ciurea, de la Cooperativa Someş Arieş din Cluj. Aproape jumătate din acestea sunt ale membrilor cooperativei.
Sâmbătă, 23 aprilie 2016, de la ora 11.00, va avea loc prezentarea şi bonitarea animalelor, iar pentru fermierii care vor să vândă şi să cumpere animale va fi organizată o licitaţie, ne-a mai spus Ciurea.