Adama
AGRICOVER

Ce vrea MADR să AFLE DE LA TINE despre SUBVENŢIILE AGRICOLE!

Publicat: 29 august 2019 - 23:38
5 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PLĂŢI DIRECTE PENTRU FERMIERI. Viitoarele subvenţii europene pe care le vor încasa agricultorii români după 2020 se decid acum!

Ministerul Agriculturii a lansat, la finalul lunii iunie 2019, o primă consultare publică referitoare la Planul Naţional Strategic 2021-2027, axată pe cele nouă obiective specifice al PAC 2021-2027 definite prin Regulamentele europene şi pe domeniile şi tipurile de investiţii prioritare pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Consultarea publică pe această temă se încheie pe 31 august 2019. MADR a primit deja peste 3.000 de opinii pe această temă.

Detalii AICI: VOCEA FERMIERILOR ROMÂNI TREBUIE AUZITĂ! SUNT ÎN JOC SUBVENŢIILE VOASTRE!

Un nou chestionar privind, de data aceasta, plăţile directe acordate fermierilor români după 2020 va fi supus consultării publice în perioada următoare. AGROINFO a obţinut acest chestionar şi vi-l prezintă. Spuneţi-vă părerea!

Chestionarul cu privire la Politica Agricolă Comună în contextul Planului Naţional Strategic 2021 - 2027

Persoanele chestionate sunt: fermieri, ONG-uri, Institute/Staţiuni de cercetare, Universităţi/Facultăţi/licee, grupuri de producători, cooperative, alte forme asociative, Consilii locale/Primării, GAL-uri, asociaţii reprezentative, alte entităţi şi persoane interesate din sectoarele zootehnic, culturi de câmp, legume-fructe, nonagricol, mixt (vegetal şi zootehnic), îmbunătăţiri funciare, cercetare/inovare, mediu şi climă, industrie alimentară, silvicultură, administraţie publică, tehnologia informaţiei, financiar/asigurări, altele.

  • 1. Suprafaţa pe care o deţineţi în proprietate/arendă/alte forme.
  • 2. Consideraţi utilă adeverinţa prin care se dovedeşte că terenul este la dispoziţia fermierului? Dacă NU, argumentaţi.
  • 3. Aţi întâmpinat probleme la eliberarea adeverinţei de către UAT? Dacă DA, exemplificaţi.

chestionar-pac-1_b

  • 4. Consideraţi că plăţile directe au constuit un sprijin real pentru fermieri? Dacă NU, argumentaţi.
  • 5. Consideraţi că a fost utilă acordarea plăţii redistributive? Dacă NU, propuneţi un prag de suprafaţă al fermei până la care să se acorde această plată.
  • 6. A fost benefică acordarea plăţii pentru înverzire (diversificarea culturilor, păstrarea suprafeţelor de pajişti naturale, existenţa zonelor de interes ecologic)? Dacă NU, argumentaţi.
  • 7. A fost utilă impunerea diversificării culturilor? Dacă NU, argumentaţi.
  • 8. Consideraţi că a fost utilă acordarea plăţilor pentru zone de interes ecologic (ZIE)? Acoperă acestea pierderile de producţie pentru suprafeţele luate în calcul? Dacă NU, ce alte culturi aveţi în vedere pentru a fi luate în calculul ZIE?

chestionar-pac-2_b

  • 9. Sprijinul cuplat în sectorul vegetal şi-a atins scopul? Dacă NU, argumentaţi.
  • 10. Consideraţi stimulative condiţiile de eligibilitate pentru atingerea scopului pentru care a fost acordat sprijinul cuplat vegetal? Dacă NU, argumentaţi.
  • 11. Consideraţi necesară menţinerea actualelor măsuri pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul vegetal, selectate de România conform Regulamentului? Dacă NU, argumentaţi.
  • 12. Sunteţi de acord cu păstrarea suprafeţei de max. 60 ha eligibile pentru plata tinerilor fermieri? Consideraţi că ar trebui luată în calcul creşterea suprafeţei, deşi va scădea astfel cuantumul la ha? Dacă NU, argumentaţi.
  • 13. Sunteţi de acord cu păstrarea cuantumului plăţii pentru tinerii fermieri la un procent cuprins între 25 - 50% din SAPS? Dacă NU, argumentaţi.

chestionar-pac-3_b

  • 14. A fost utilă acordarea schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic? Dacă NU, argumentaţi.
  • 15. Consideraţi că sunt optime limitele minime şi maxime ale efectivelor, pe specii, pentru schema de sprijin cuplat în sectorul zootehnic? Dacă NU, propuneţi alte limite pentru care să se acorde această plată.

Limitele actuale pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ):
- Vaci de lapte: 10 - 250 capete, respectiv 5-250 capete în zona montană
- Bivoliţe: maxim 100 capete
- Taurine carne şi metişi: 10 - 250 capete
- Ovine: 150 - 500 capete, respectiv 60 - 500 capete în zona montană
- Caprine: 50 -500 capete
- Viermi de mătase: minim 15 kg gogoşi crude de mătase

chestionar-pac-4_b

  • 16. Consideraţi stimulative condiţiile de eligibilitate pentru atingerea scopului pentru care a fost acordat sprijinul cuplat în sectorul zootehnic? Dacă NU, propuneţi modificarea acestora.
  • 17. Apreciaţi că ar trebui incluse şi alte măsuri pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic? Dacă DA, argumentaţi.

chestionar-pac-5_b

Vizualizat: 7281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

28 octombrie 2024 - 15:10

În perioada 23-25 octombrie 2024, Bucureștiul a devenit capitala agriculturii europene, găzduind Congresul European al Fermierilor, un eveniment de importanță majoră organizat de COPA-COGECA în colaborare cu Alianța pentru Agricultură și Cooperare din România, a transmis astăzi Alianța un comunicat pentru Agroinfo. 

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

Anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine rasa Angus!

28 octombrie 2024 - 07:13

Asociația Aberdeen Angus România anunță că a fost încheiată cu succes prima etapă în dezvoltarea schemei de calitate a cărnii de vită Angus în România.

Oierii își vând turmele de oi! Care e prețul pe oaie!

Oierii își vând turmele de oi! Care e prețul pe oaie!

21 octombrie 2024 - 06:51

Tot mai mulți crescători de ovine renunță la turmele lor de mioare. Rețeaua de socializare Facebook, site-urile de vânzări abundă în anunțuri cu turme de ovine de vânzare. Oierii sunt împinși să renunțe de seceta care a scumpit peste măsură furajele, de pesta oilor care a blocat mișcarea animalelor și de intermediarii care le iau marfa, mieii, dar uită să le mai dea banii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Costea Adrian
|
09. 01, 2019. Sunday 14:58
Nu se pune problema celor care au dat terenul în arendă și încasează subvenții ilegal ,adică să se ceară la apăi dovadă că lucrează terenul.
4.
Dandu Ioan
|
08. 31, 2019. Saturday 17:02
Voi căutați să rezolvați problemele în ceasul al 13-lea că de sântem în România unde proști lucrează ...., iar cei din birouri (bugetarii) mimeaza .....par example.
3.
Dandu Ioan
|
08. 31, 2019. Saturday 17:01
Voi căutați să rezolvați problemele în ceasul al 13-lea că de sântem în România unde proști lucrează ...., iar cei din birouri (bugetarii) mimeaza .....par example.
2.
Sabin24
|
08. 31, 2019. Saturday 10:18
Foarte utile și benefice pentru cei care iau subvenții pe cultura de mărăcini și nu e corect sa impună Apia culturile, eu trebuie sa cultiv ce consider că e rentabil, că specialist, Apia are specialiști?????? Agronomi????? Horticultori?????
1.
iclanzan viorele grigore
|
08. 31, 2019. Saturday 03:44
Am o mica ferma în comuna papiu ilarian în cadrul căreia cresc 7cap bovine și o bivolita (5 vaci de lapte )lucrez aproximativ 15hectare teren mai am20 familie albine 4 suine cu toate acestea subvențiile pe 2018 atit pe sectorul vegetal cit și pe cel zootehnic a fost de 4200 lei total pe ferma. funcționari apia spun ca nu depui cerere dar cind mergi sa o depui mă trimit la plimbare. Am reclamat acest lucru și mi sa înscenat un dosar penal și ma condamnat la 3 și 6luni cu executare cind am fost eliberat condiționat au tăbărât cu controale de toate felurile pentru a mă determina sa desființez exploatatia.Așa ca mă întreb pe cine sprijină APIA și AFIRPRIN programul de dezvoltare rurala
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii