Adama
AGRICOVER

O retrospectivă a culturii porumbului în 2022 cu Dimitrie Muscă

"Dacă la un moment dat anticipam o producţie de doar o mie de kilograme de porumb boabe la hectar, până la urmă am reuşit să depăşim aceste încercări cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, iar cu ajutorul tehnologiei pe care o folosim am obţinut totuşi ceva rezultate. A existat însă o lipsă de uniformitate, aşa cum s-a întâmplat şi cu precipitaţiile care au căzut pe parcursul sezonului", a explicat Dimitrie Muscă, care până acum era obişnuit să recolteze între 10 şi 14 tone la hectar în medie.

Cel mai bine au performat hibrizii din segmentul Field Shield, recunoscuţi pentru toleranţa şi rezistenţa ridicate la secetă şi la arşiţă, precum şi pentru capacitate foarte bună de producţie în condiţii de stres termic şi hidric. DKC 4109, un hibrid lansat chiar anul acesta, a fost campionul din platforma experimentală de la Curtici, cu o producţie medie la hectar de 4.419 kg. Pe poziţiile următoare s-au clasat DKC 5092 (4.385 kg/ha) şi DKC 4611 (4.368 kg/ha), un alt hibrid de generaţie nouă.

Ca de obicei, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici a mizat într-o bună măsură pe hibrizii Dekalb iar pe 11 octombrie am fost invitaţi de echipa Bayer pentru a asista la demonstraţia de recoltare utilizând platforma agro-digitală Climate FieldView. Într-un an de referinţă negativă, cum a fost 2022, cu provocări majore din punct de vedere pedoclimatic, densităţile la semănat dar şi momentul ales de fermieri pentru a pune sămânţa în pământ, a influenţat decisiv productivitatea la cultura porumbului.

Afișat
07 noiembrie 2022
Vizualizat
2553
Comentat
0

Comentariu video







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Anunturi agricole

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii