Adama
Vinasa Rompak

Vinurile din recolta 2013 de la Cramele Recaş vor fi produsul a trei vinificatori străini

Publicat: 16 septembrie 2013 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând de anul acesta, vinurile produse de compania Cramele Recas vor fi vinificate sub supravegherea a unei echipe extinse de oenologi, formată din trei vinificatori străini: Hartley Smithers, Nora Iriarte şi David Lockley şi unul roman, Florin Voloaca.

Potrivit unui comunicat al companiei producătoare de vinuri, începând cu sfârşitul lunii august, când a început recoltarea strugurilor, cei trei vinificatori, Hartley, Nora şi David, şi-au concentrat cunoştinţele, experienţa şi stilurile de vinificare, pe un sigur scop, acela de a crea vinuri exemplare.
Alături de aceştia, Diego Tomassi, profesor de viticultură la Universitatea Padova din Italia, consultant viticultural la Masi, este consultantul cu care Cramele Recaş lucrează deja de doi ani, ajutând la menţinerea calităţii viţei de vie şi a strugurilor.

Echipa de vinificatori
Pentru Hartley Smithers acesta este al nouălea an în care se ocupă de crearea vinurilor de la Cramele Recaş. Născut la Sidney, Hartley şi-a transformat pasiunea pentru vin într-o meserie care l-a adus, în scurt timp, pe culmile succesului. Studiile realizate la prestigioasa şcoală Roseworthy şi continuate la facultatea de oenologie din Adelaide, Australia, s-au concretizat în primul vin, produs la vârsta de 16 ani.
Ulterior, a lucrat cu importante regiuni viticole şi crame australiene precum: Hunter Valley, Barossa Valley, McLaren Vale şi Cassela Griffith. A produs vinuri în Spania în Regiunile din Navarra, la Rioja şi Campo de Borja, în Argentina, Cipru, Chile, chiar şi Zimbabwe. Hartley Smithers este un vinificator veteran, experienţa sa înglobând peste 50 de recoltări, din toate regiunile de producţie de vin din lume.
Nora Iriarte s-a alăturat echipei de la Cramele Recas în 2009. Născută în regiunea Pamplona din Spania, Nora a absolvit Universitatea din Bordeaux în 1997, devenind în scurt timp oenolog la cramele din faimoasa regiune viticolă. A lucrat cu Chateaux de Fleur de Petrus, Bodegas Rioja LAN, Principe de Viana şi Casella Wines. Astăzi, însă, ea este îndrăgostită de terroirul podgoriei Recas.
Sosit tocmai din Africa de Sud, David Lockely îl asista pe Hartley Smithers şi este oenolog permanent la Cramele Recas. David Colin Lockley şi-a început cariera de producător de vinuri la crama sud-africana Blaauwklippen, acumulând o experienţă care acoperă de la cultivarea propriu-zisă a strugurilor, până la producerea de vinuri variate, inclusiv spumante. Oenologul a fost premiat constant pentru vinurile produse, începând în 1997 cu Premium Veritas Gold pentru vinul Merlot Inanda, ulterior obţinând distincţii importante precum cele patru stele oferite de Decanter Wine Magazine pentru cupajul Cabernet Merlot produs în 2001. La Cramele Recas, David se ocupă de tot vinul îmbuteliat, de la recoltă, cupajare şi control de calitate, până la partea de achiziţie şi de dezvoltat noi tehnologii de viticultura pentru parcelele destinate vinurilor de top.

“Cramele Recas este, probabil, singura cramă cu o echipă atât de vastă de vinificatori şi consultanţi din ţări diferite. Astfel, echipa supraveghează în permanenţă toate aspectele legate de evoluţia viei, calitatea naturală maximă a strugurilor, iar, apoi, procesul de vinificare în ansamblul său, de la culesul strugurilor până la îmbuteliere. Scopul măririi echipei de vinificatori este acela de a ridica cu încă un nivel fiecare sticlă de vin de la Cramele Recaş”, se arată în comunicatul de presă.

Cu podgorii atestate încă din 1447, Cramele Recaş se află printre primii producători care au încercat să se focalizeze pe vinuri curate, seci şi moderne şi care a avut masa critică, atât ca număr de hectare, producţie, putere de penetrare a pieţei, investiţie în oameni, dar mai ales vin, ca să reuşească.

Vizualizat: 1378 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț APIA pentru fermieri: Depuneți cererile până pe 15 octombrie!

Anunț APIA pentru fermieri: Depuneți cererile până pe 15 octombrie!

23 august 2023 - 18:50

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că, până la data de 15 octombrie 2023, primește Cereri de plată pentru intervenția IS-V-03 "Asigurarea recoltelor".

Tot ce trebuie să știi despre protecția culturilor de viță de vie și Smart Technology

Tot ce trebuie să știi despre protecția culturilor de viță de vie și Smart Technology

10 noiembrie 2022 - 11:06

Calitatea strugurilor pentru vin se poate asigura încă de la început în vegetație. BASF vine cu soluții eficiente pentru protecția viței de vie, pentru ca Profitabilitatea recoltei să fie cât mai mare, iar calitatea strugurilor să se apropie de perfecțiune.

Condiții modificate pentru subvenția de 1.200 euro pe hectar!

Condiții modificate pentru subvenția de 1.200 euro pe hectar!

21 iulie 2022 - 20:24

Ministerul Agriculturii va modifica una dintre condițiiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii ajutorului de minimis, precum și data de depunere a documentelor justificative.

CUM SĂ AVEŢI O VIE CU ŢESUT LEMNOS SĂNĂTOS ŞI MAI MULT ZAHĂR ÎN STRUGURI

CUM SĂ AVEŢI O VIE CU ŢESUT LEMNOS SĂNĂTOS ŞI MAI MULT ZAHĂR ÎN STRUGURI

02 iunie 2022 - 11:56

Scăderea recoltei de struguri este cauzată, adesea, de starea în care se află părţile lemnoase ale viţei de vie, care transportă apa şi substanţele nutritive, le distribuie şi le stochează.

Recolta de struguri pentru vinificaţie, slabă dar de calitate

Recolta de struguri pentru vinificaţie, slabă dar de calitate

09 ianuarie 2022 - 15:41

Europenii vor bea mai puţin vin din recolta de struguri de anul trecut, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, însă partea bună ar fi că s-au obţinut vinuri de o calitate superioară.

Încep etapele regionale ale concursului „Poveşti cu vinuri românești”

Încep etapele regionale ale concursului „Poveşti cu vinuri românești”

21 aprilie 2021 - 14:54

Viticultorii mici şi mijlocii sunt invitaţi să îşi înscrie vinul alb, roşu sau roze la concursul naţional „Poveşti cu vinuri româneşti”, organizat pentru al şaselea an consecutiv de BASF Agricultural Solutions România. Se oferă 3 premii mari cu o valoare totală de 15.000 de euro.

LIDEA = EURALIS Semences + CAUSSADE Semences Group

LIDEA = EURALIS Semences + CAUSSADE Semences Group

07 septembrie 2020 - 12:08

Fuziunea dintre EURALIS Semences și CAUSSADE Semences Goup a intrat în vigoare la 1 septembrie 2020. Rezultatul acestei fuziuni este înființarea unei noi companii – Lidea. Deja una dintre cele 10 companii producătoare de semințe la nivel global, această nouă entitate își propune să devină lider de piață pe anumite categorii de specii, în întreaga Europă.

SPRIJIN NOU MADR: 500 euro/ha! CINE POATE LUA BANII!

SPRIJIN NOU MADR: 500 euro/ha! CINE POATE LUA BANII!

06 septembrie 2020 - 20:44

CONDIŢII AJUTOR DE CRIZĂ. Ministerul Agriculturii anunţă o nouă schemă de ajutor de stat pentru fermierii români care au fost afectaţi de criza economică generată de pandemia COVID-19.

TOȚI pentru VIN, o inițiativă Syngenta pentru susținerea viticulturii românești

TOȚI pentru VIN, o inițiativă Syngenta pentru susținerea viticulturii românești

19 august 2020 - 10:22

Syngenta a lansat platforma de e-commerce „TOȚI PENTRU VIN” în cadrul unei întâlniri digitale în direct cu viticultorii din România. Acest proiect vine să susțină angajamentele de sustenabilitate lansate la începutul lunii iulie de către Syngenta, prin formarea parteneriatelor și sprijinirea lanțurilor de aprovizionare. Astfel de proiecte și parteneriate au un impact pozitiv asupra întregului sector agro-alimentar, aducând beneficii atât viticultorilor cât și consumatorilor.

CAMPANIE! MUST DE LA JIDVEI!

CAMPANIE! MUST DE LA JIDVEI!

30 iulie 2020 - 13:36

EVENIMENT. Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lansarea celei de-a șasea ediții consecutive a campaniei „Must de la Jidvei”. Grupul Jidvei continuă prin acest demers să încurajeze și să sprijine producerea vinului de casă în rândurile gospodarilor și ale micilor producători.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii