Producţia de struguri de vin realizată în judeţul Vâlcea se situează între 6 şi 6,5 tone la hectar, a declarat, directorul Direcţiei Agricole, Florin Bădele.
„La strugurii de masă tot în jurul valorii de 6-7 tone la hectar s-a obţinut producţia. La vin însă, Drăgăşaniul recuperează din plin brand-ul de altădată, case celebre de vinuri se întind pe aşa numitul Deal al viilor. Casa Ştirbey, Isărescu, Iordache şi mai nou, cea mai modernă şi una din cele mai mari crame din Europa este Casa de Vinuri Stoica, care are în prezent 50 de ha de viţă de vie”, a precizat, pentru Agerpres, Florin Bădele.
Printre judeţele cu cel mai mare potenţial viticol, este şi Vâlcea, aici fiind plantate cu viţă de vie, nu mai puţin de 3.500 de hectare. Domină Crâmpoşia, dar în zonă sunt cunoscute şi Sauvignon, Merlot, Cabernet, etc.
Zona viticolă se întinde de la Ioneşti, Orleşti, Prundeni, Zăvideni şi Drăgăşani, majoritatea podgorii private.
În Drăgăşani, există şi o staţiune de stat de cercetare viticolă, dar în lipsa investiţiilor în ultimii ani aceasta s-a degradat.