Adama
AGRICOVER

Tulcea: „Drumul vinului” duce către podgoria Niculiţel

Publicat: 18 octombrie 2011 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Viticultorii de la Niculiţel au obţinut anul acesta vinuri de calitate, autorităţile comunale sperând ca ei să se autorizeze pentru a putea să le vândă, astfel încât proiectul „Drumului vinului” să devină realitate.

În cadrul proiectului „Triunghiul mănăstirilor”, care a vizat îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din zona lăcaşelor de cult Celic Dere, Saon şi Cocoşu şi care s-a încheiat în acest an, trei din cei aproape 38 de kilometri reabilitaţi fac parte din aşa-numitul „Drum al vinului”.

„Ne mândrim cu brandul podgoriei Sarica-Niculiţel, iar prin amenajarea drumului de trei kilometri care trece printre vii localitatea poate fi ajutată pentru relansarea activităţilor economice. Infrastructura legată însă de comercializarea vinului ţine de iniţiativa privată a localnicilor. Deocamdată, doar o persoană a înţeles că fără promovare nu poate să dea valoare afacerii sale şi atunci a accesat fonduri europene pentru realizarea unei crame. Sunt convins că nu va rămâne o singură persoană”, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Niculiţel, Florin Pascale.

Prima cramă de pe „Drumul vinului”
Proprietarul cramei amenajate pe „Drumul vinului”, Sorin Ignat, spune că dorinţa lui de a realiza o cramă pe acest drum provine din pasiunea sa pentru vinuri. „Am avut privilegiul de a studia cu fostul preşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, Valeriu Cotea, iar după patru ani de muncă în Spania m-am gândit că trebuie să încerc ceva pe cont propriu, fructificând oportunităţile României europene şi ale subvenţiilor pentru plantaţiile noi. Am pornit la drum cu o plantaţie de 7 hectare, al cărei rod îl vom avea la anul, şi cu o cramă care însă nu cred că întruneşte condiţiile unei crame. Ne dă satisfacţie faptul că vinul nostru este cunoscut şi că avem un eşantion de cumpărători fideli şi credem că suntem pe un traseu decent. Fructificând studiul şi pasiunea, cred că mă pot apăra destul de bine în domeniu pentru acest moment şi cerinţa actuală a pieţei”, a afirmat inginerul horticultor Sorin Ignat.

De altfel, Sorin Ignat este recunoscut drept unul dintre cei mai buni producători de vin din Niculiţel, vinurile sale fiind apreciate în mod deosebit duminică la concursul de degustări organizat în cadrul celei de-a X-a ediţii a manifestării „Sărbătoarea viei şi vinului”, iniţiată de Primăria comunei Niculiţel

Vinul din 2011 trebuie păstrat şi prezentat ca vin - şcoală
„Ţinând cont de presiunea bolilor, probele de vin de la cei 24 de producători particulari au fost la înălţime. Anul 2011 trebuie păstrat în vinotecă şi gustat peste 5, 10 sau 12 ani şi prezentat ca vin - şcoală. Au fost vinuri de mare clasă pe care mulţi români şi străini ar da bani grei. Am gustat câteva probe care mi s-au părut de top, cu echilibru între aciditate şi alcool, vinuri sprintene, vinuri prietenoase, vinuri bogate”, a declarat preşedintele juriului concursului de degustări de vin, enologul Vasile Marian.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3199 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Salonul Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, deschis în perioada 27-30 octombrie 2011

Salonul Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, deschis în perioada 27-30 octombrie 2011

Cele mai bune vinuri aduse de producători noi, dar şi de cei tradiţionali, au fost degustate în cadrul unui eveniment de promovare a Salonului Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, care va avea loc în perioada 27-30 octombrie 2011, la Romaero Băneasa din Bucureşti.

Vrancea: O delegaţie chineză, interesată de vinurile lui Ceauşescu

Vrancea: O delegaţie chineză, interesată de vinurile lui Ceauşescu

Un grup de investitori chinezi a sosit, zilele trecute, în judeţul Vrancea pentru a achiziţiona vinuri vechi, de… colecţie. Este vorba de băuturi  scumpe, ale căror valoare poate depăşi câteva zeci de mii de euro, cum este cazul vinurilor franceze foarte rare.

Vincon a luat marile premii la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011”

Vincon a luat marile premii la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011”

Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011” şi-a desemnat câştigătorii. Cele 137 de probe de vinuri depuse, au provenit din podgoriile Vrancea, Alba, Iaşi, Timiş şi altele.

Frâncuşa de Cotnari – primul vin al anului

Frâncuşa de Cotnari – primul vin al anului

Societatea vini-viticolă Cotnari SA din judeţul Iaşi a lansat, vineri seară, în prezenţa autorităţilor locale şi a specialiştilor din domeniu, primul vin al anului - Frâncuşa de Cotnari 2011.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii