Lacrima lui Ovidiu a obţinut Marea Medalie de Aur, Gran Oro, la cel mai important concurs de vinuri sud-american, organizat în perioada 9 - 10 septembrie în Argentina, potrivit Murfatlar, care produce celebrul vin licoros.
Lacrima lui Ovidiu 12, produsă de Murfatlar România, a câştigat cea mai preţioasă medalie pusa în joc: Gran Oro. Cu o vechime de 18 ani, Vinandino, cel mai important concurs din America de Sud, se organizează o dată la doi ani şi reuneşte producători importanţi atât din Lumea Nouă, cât şi din întreaga lume. Juriul concursului a notat 725 de probe, provenite de la peste 200 de producători.
Publicaţia argentiniană Los Andes titrează surpriza pe care a produs-o România, o ţară fără multe participări în cadrul concursului sud-american de-a lungul timpului, prin câştigarea marii medalii de aur. „Ca şi în fotbal, uneori istoria nu este suficientă pentru a decide câştigătorii şi poate oricând să ofere surprize. (...) România, unul dintre producătorii netradiţionali, are un motiv de mândrie cu Lacrima lui Ovidiu de la Murfatlar, care a obţinut una dintre cele trei mari medalii de aur acordate”, scrie site-ul specializat osandes.com.ar.
Deţinătoarea „Gran Oro” este şi liderul pieţei de vin din România
Murfatlar România, liderul pieţei de vin din România, poziţie câştigată în 2003 şi menţinută consecvent, deţine o cotă de piaţă de 25%. La sfârşitul anului trecut cifra de afaceri se situa la 140 milioane de lei, estimând pentru 2011 o creştere la 185 milioane lei, din care 45 milioane lei vor proveni din vânzările reţelei cu acoperire naţională a magazinelor "Crama Murfatlar".
Murfatlar România administrează în prezent aproximativ 3.000 hectare, reprezentând cea mai mare suprafaţă cultivabilă de viţă de vie din România, aparţinând unui singur producător. Binecuvântată cu unul din cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este aşezată în sud-est-ul României, între Dunare şi Marea Neagra, în centrul Podişului Dobrogei. Condiţiile de complex natural ale zonei şi în special solurile sunt asemănătoare cu cele întâlnite în regiunea Bordeaux din Franţa.
sursa: Agerpres