Murfatlar a investit 550.000 de euro într-o cramă dedicată creării vinurilor premium, dotată cu cele mai înalte tehnologii ale momentului, informează Murfatlar a investit 550.000 de euro într-o cramă dedicată creării vinurilor premium, dotată cu cele mai înalte tehnologii ale momentului.
Amplasată în incinta fabricii, crama mică din crama mare ocupă o suprafaţă de circa 600 mp şi cuprinde o linie tehnologică completă, ce va permite ca întreg procesul de producţie a noilor vinuri premium să se realizeze aici.
Vinuri premium şi noi colaborări
Crama are o capacitate de producţie de circa 250 tone anual, iar obiectivele sunt de a obţine vinuri premium, spre comercializare cu preţuri între 10-25 euro şi pentru păstrarea în tezaurul Murfatlar.
Odată cu investiţia în noua cramă, Murfatlar România l-a convins pe unul dintre cei mai reputaţi oennologi de talie mondială, Răzvan Macici, să i se alăture echipei începând cu această toamnă. Răzvan Macici ocupă de mai mulţi ani postul de Cellermaster la Nederburg, lider al producătorilor de vinuri premium din Africa de Sud şi cea mai decorată cramă din această ţară.
În semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea industriei viticole a Africii de Sud, Răzvan Macici a fost numit în această vară „Comandor” al „Grand Conseil de Vins de Bordeaux”, un prestigios şi onorant Ordin Internaţional.
Murfatlar România este liderul pieţei de vin din România, poziţie câştigată în 2003 şi menţinută consecvent şi deţine o cotă de piaţă de 25%.
La sfârşitul anului trecut, cifra de afaceri se situa la 140 milioane de lei, estimând pentru 2011 o creştere a acesteia la 185 milioane lei, din care 45 milioane lei vor proveni din vânzările reţelei cu acoperire naţională a magazinelor "Crama Murfatlar".
Recolta anului 2011 este mai bogată atât calitativ cât şi cantitativ, estimând o producţie în valoare de 18.000 tone struguri cu aproximativ 30% mai mare faţă de recolta anului trecut. sursa: Agerpres