Adama
AGRICOVER

TEHNOLOGIA NCode®: NOUA GENERAŢIE DE UREE CU PROTECŢIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII

Publicat: 30 martie 2020 - 21:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Utilizarea ureei tratată cu inhibitori devine inevitabilă şi este nevoie ca fiecare fermier să înceapă să utilizeze această tehnologie ACUM, pentru a adopta cele mai bune practici, pentru a respecta MEDIUL, Legislaţia şi pentru a fi performant.  

Datorită angajamentului tot mai mare al omenirii faţă de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate în atmosferă devine din ce în ce mai strict. În multe ţări din lume au fost introduse regulamente ce restricţionează utilizarea ureei standard. În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard a fost interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrăşământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (vezi Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori şi în alte ţări ale Uniunii Europene. În Franţa, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrăşămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Agricultorii vor fi amendaţi şi/sau vor plăti impozite mai mari dacă emisiile nocive din ţara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Utilizarea ureei tratată cu inhibitori devine inevitabilă şi este nevoie ca fiecare fermier să înceapă să utilizeze această tehnologie ACUM, pentru a adopta cele mai bune practici, pentru a respecta MEDIUL, Legislaţia şi pentru a fi performant.

thnolog-n-code_b

SOLUŢIA A FOST IDENTIFICATĂ! Rentabilă pentru agricultură şi prietenoasă cu mediul înconjurător - tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează. NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, garantează mai mult azot disponibil pentru plante şi permite mai multă flexibilitate în aplicare.

FERTILIZAREA CU UREE STANDARD ARE PIERDERI!
Este însoţită de pierderi semnificative de azot (de până la 30-50%), are aport redus de azot disponibil pentru plante şi este o sursă importantă de poluare cu amoniac.

FERTILIZAREA CU TEHNOLOGIA NCode® ESTE MULT MAI EFICIENTĂ
NCode® reduce pierderile de azot prin volatilizare şi garantează mai mult azot disponibil pentru plante. Oferă, de asemenea, flexibilitate în alegerea perioadei de fertilizare şi reduce costurile proceselor de aplicare.

 ecofol2_b

  • Urea DURASOL NCode® este protejată împotriva pierderilor prin volatilizare, îngrăşământ cu azot gata de utilizare, cu mai multă substanţă activă disponibilă, pentru cea mai eficientă nutriţie a plantelor.
  • Urea DURASOL NCode® permite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate şi oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.
  • Urea DURASOL NCode® reduce pierderile de azot prin volatilizarea amoniacului în atmosferă şi protejează mediul înconjurător.

PROTECŢIE GARANTATĂ CU NCode®
Imediat după aplicarea ureei, enzima ureazei din sol începe să transforme îngrăşământul în ioni de amoniu şi gaz amoniacal. NCode® inhibă temporar enzima ureazei, asigurând timpul necesar pentru ca azotul amidic să pătrundă în sol şi să înceapă descompunerea în forme disponibile pentru nutriţia plantelor.

NCode® - Cele mai importante avantaje:

  • Flexibilitate în alegerea perioadei de fertilizare
  • Mai mult azot disponibil pentru plante dintr-o cantitate mai mică de îngrăşământ
  • Producţii mai mari
  • Economie de timp şi energie susţinută
  • Volatilizarea amoniacului redusă semnificativ
  • Respectarea prevederilor legale în domeniul fertilizării
  • Inhibitorii sunt siguri pentru mediu şi pentru micro-organismele din sol. Nu prezintă toxicitate pentru plante şi mediu.

ECOFOL-logo.lat.color.hor-B_b

DE CE SĂ ALEGEŢI ECOFOL? 
INHIBITORII SUNT SUBSTANŢE CU TERMEN DE VALABILITATE SCURT PENTRU EFICIENŢĂ MAXIMĂ
Moleculele inhibitorului sunt biodegradabile, având un efect maxim imediat după aplicare. Datorită acestei caracteristici, perioada de valabilitate a acestora este scurtă - de la 3 la 6 luni, astfel încât pentru fermieri şi comercianţi este crucial ca producătorul/furnizorul să fie de încredere şi să poată livra un produs „proaspăt”, tratat cât mai aproape de data aplicării în câmp.
Ecofol livrează fermierilor UREA DURASOL NCode®, tratată cu un inhibitor de înaltă calitate, cu puţin timp înainte de încărcarea în camion.

CALITATEA INHIBITORULUI DETERMINĂ EXTINDEREA PROTECţIEI CONTRA PIERDERILOR
Ecofol oferă uree tratată cu inhibitor NBPT de ultimă generaţie având substanţe special adăugate pentru o mai bună acoperire şi eficacitate.

ORGANIZAREA LIVRĂRILOR ÎN FERMĂ ESTE IMPORTANTĂ! 
Ecofol păstrează stocuri constante de materii prime pentru fabricarea produsului Uree DURASOL NCode®. Ecofol are o logistică bine organizată şi are capacitatea de a trata individual solicitările.

Echipa Ecofol România

Vizualizat: 1724 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii