Adama
AGRICOVER

MADR a demarat procedura de modificare a modului de acordare a certificatelor de producător agricol

Publicat: 09 iunie 2012 - 10:40
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de modificare a modului de acordare a certificatelor de producător agricol pentru diminuarea fraudei din sector, dar şi pentru a putea controla cantităţile de produse puse pe piaţă.

"Am considerat că modul de acordare a certificatului de producător trebuie modificat, aceasta fiind o măsură prioritară dacă vrem să reducem frauda cu aceste certificate şi să putem controla cantităţile de produse care sunt puse pe piată. Măsura va avea efecte şi asupra evaziunii fiscale dar şi în ceea ce priveşte controlul investiţiilor pe care le facem din punct de vedere al ajutoarelor acordate producătorilor", a declarat pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.


Acesta a precizat că principala modificare vizează obţinerea unei vize din partea unei organizaţii de producători, care va atesta cantităţile pe care producătorul le poate pune în piaţă în funcţie de suprafeţele deţinute.


"Viza va fi pusă de orice organizaţie constituită la nivel local şi care are o afiliere la nivel naţional. Practic, înainte de a merge la o primărie, producătorul trebuie să meargă la o asociaţie, care îl va recunoaşte de producător sau nu şi care îi va cere cantităţile pe care le pune pe piaţă, suprafeţele şi verifică datele producătorului. Astfel, asociaţia confirmă şi este responsabilă de ceea ce declară producătorul. De exemplu, un producător de legume nu poate spune că produce 10 tone de tomate şi încă nu ştiu câte tone de alte legume dacă are 1.000 de metri pătraţi", a explicat oficialul MADR.
Potrivit sursei citate, MADR va încheia protocoale cu aceste organizaţii profesionale pentru a putea urmări fondurile care se derulează, dar şi strategiile din sector.

daniel-botanoiu_b

Daniel Botanoiu, secretar de stat MADR


"Vom încheia protocoale cu aceste organizaţii profesionale pentru că vrem să derulăm fonduri prin ele şi să ne urmărim strategiile politice în teritoriu. Este bine să avem mai multe pârghii de control pentru că numai aşa se va diminua frauda cu certificatele de producător agricol. De aici vom urmări şi alte măsuri, respectiv vom putea face inspecţii în pieţe cu participarea acestor asociaţii sau vom urmări dacă investiţiile pe care le facem din punct de vedere al ajutoarelor le regăsim în farfuria consumatorului. De asemenea, vom putea ştii care va fi aportul pe fiecare sector în parte pentru că azi totul se referă global la aportul agriculturii. În timp vom putea avea şi un sistem real de informare pe produse agricole, dar şi informaţii despre trasabilitatea produselor şi a normelor pe care le respectă", a explicat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.


Daniel Botănoiu a precizat că nu toţi producătorii vor fi obligaţi să deţină certificate de producători, ci doar cei care vor să pună produse pe piaţă.
În prezent, certificatul de producător agricol se obţine de la primăria din localitatea de domiciliu, în baza unei cereri şi prin plata unor taxe.
Proiectul de modificare a legislaţiei privind acordarea certificatelor de producători a fost trimis deja asociaţiilor de producători şi sindicatelor pentru amendamente, urmând ca forma finală să fie supusă dezbaterii publice în următoarea perioadă şi ulterior să intre în Guvern pentru aprobare. AGERPRES

Vizualizat: 2840 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Tanase Scatiu
|
06. 11, 2012. Monday 07:04

Acest individ doreste sa INTAREASCA pozitia mafiei din agricultura, autorizind o asociatie sa elibereze certificate de producator...ceea ce inseamna ca daca pina acum un producator mergea la primarie si obtinea certificatul, in viitor va alerga pe la mafioti pt a obtine acel certificat.

2.
Tanase Scatiu
|
06. 11, 2012. Monday 07:00

O propunere idioata, caci asta inseamna ca taranii care detin suprafete mici nu vor mai avea dreptul sa-si vinda produsele in piete ci vor fi obligati sa le vinda si mai ieftin...celor care elibereaza aceste certificate !!! Ce fac taranii care produc in zone unde nu exista astfel de asociatii ? Cine le da lor aceste certificate ? Primariile au nenumarati functionari, care sint cel putin la fel de competenti ca si sefii acestor asociatii, de ce eliberarea unui document de catre primarie este transferata mafiei ?

1.
paul
|
06. 09, 2012. Saturday 22:15

Domnule secretar demisia este suficienta nu trebuie sa propuneti nimic ,tara este in pragul falimentului din cauza ta si a sefilor tai .Daca vrei sa faci ceva vino in teritoriu si te invatam noi ce sa faci daca ai vreo putere sau influienta daca nu dute acasa ca noi nu suntem chir asa de prosti cum ne vezi de sus.

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii