CRESCĂTORII DE ANIMALE, CHEMAȚI LA APIA! Fermierii români care exploatează peste 10 hectare și crescătorii de animale care solicită scheme de plată din zootehnie sunt programați să depună cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din data de 28 martie 2019, anunță șeful APIA Mureș.
Este în plină desfășurare campania de primire a cererilor unice de plată pentru campania 2019. Dintr-un total de 25.416 fermieri (din județul Mureș n.r.) care au depus cereri în campania 2018, până la această dată s-au prezentat 5.828 de fermieri, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 23%.
Până la data de 27 martie sunt așteptați fermierii cu până la 10 hectare și fără sprijin în sectorul zootehnic. După data de 28 martie, practic nu mai avem restricții, a declarat astăzi, luni, 25 martie, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă, pentru Radio Mureș.
AGROINFO a anunțat săptămâna trecută că aplicația IPA-online cu ajutorul căreia fermierii își completează cererile pentru subvenții este mai mult paralizată decât funcțională. Informațiile noastre au fost preluate și de alte publicații și le mulțumim. În condițiile în care această aplicație dă rateuri, fermierii programați de APIA să depună cererile pentru subvenții nu-și pot respecta programarea. În al doilea rând, angajații APIA de la centrele județene din toată țara sunt forțați să rămână la birou până la orele serii când aplicația IPA-online funcționează. DETALII AICI: SISTEMUL APIA, PARALIZAT! FERMIERII TRIMIȘI ACASĂ!
Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat pentru AGROINFO că pe data de 15 mai 2019 când e ultima zi de depunere a cererilor unice pentru subvenții fără penalități va lua până și scara de la APIA. Declarația AICI: AMENINȚAREA LUI DAEA: IAU ȘI SCARA DE INTRARE DE LA APIA!
Din data de 13 martie 2019, APIA Aparat Central nu a mai comunicat nicio cifră din campania de depunere a cererilor unice de plată. Până la data de 13 martie 2019, APIA a primit 119.554 de cereri unice de plată din partea celor 122.325 fermieri programați în acest interval, procentul de prezență fiind de 97,73%. Suprafața totală pentru care s-a solicitat sprijin până în momentul de față este de 345.977 ha la nivel național.