Adama
AGRICOVER

Rusia - culturile de primăvară acoperă 37,8 milioane hectare

Publicat: 02 iunie 2011 - 20:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Până la sfârşitul lunii mai, 75% din suprafeţele planificate a fi cultivate în primăvara acestui an în Federaţia Rusă erau deja finalizate, respectiv 37,8 milioane de hectare, înregistrându-se o creştere de 3,7 milioane hectare faţă de indicii de anul trecut. Suprafaţa însămânţată cu cereale ocupă 24 milioane de hectare, cu 1,5 milioane mai mult decât în 2010.

Până în prezent, doar fermierii din zona Caucazului au finalizat lucrările de semănat la culturile de cereale. În Federaţia Rusă au fost cultivate deja 11,1 milioane de hectare cu grâu (79,6% din totalul prognozat), cu 1,2 milioane hectare mai mult decât erau înregistrate în urmă cu un an.

Totodată, la începutul lunii iunie, suprafeţele cultivate cu orz însumau 6,5 milioane hectare (84,1% din totalul prognozat), cu 619,5 mii în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar suprafeţele însămânţate cu porumb ocupau 1,4 milioane hectare (73,7% din totalul prognozat), în scădere cu 44,5 mii ha comparativ cu 2010, în timp ce la floarea soarelui au fost finalizate lucrările pe 91% din suprafeţe, respectiv 6,2 milioane hectare, cu 278,2 mii peste recolta de anul trecut.

La orez, situaţia este neschimbată faţă de perioada de referinţă din 2010, fiind înregistrate 153 mii de hectare, ceea ce reprezintă 74,7 procente din totalul prognozat pentru anul acesta. De asemenea, suprafeţele însămânţare cu ovăz însumau 2,2 milioane hectare (69,2%), hrişcă - 232,3 mii ha (23%), mei - 299,7 mii ha (44%), mazăre - 940,9 mii ha (81,4%).

La 26 mai 2011, rapiţa de primăvară cultivată în Federaţia Rusă ocupa 537 mii hectare (81,7 din totalul prognozat), iar soia ocupa o suprafaţă de 565,3 mii hectare (40,8% din totalul prognozat).

grau

Vizualizat: 2013 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii