Unul dintre fermierii campioni ai Corteva este și Ionuț Alexandru Popa din județul Sibiu, care a ales hibridul P9944 și a recoltat o producție de 13.980 kg/ha!
În anul 2024, producțiile de peste 13 t/ha la cultura porumbului nu au fost atât de dese ca în alte campanii, mai ales în zonele puternic afectate de secetă unde această producție părea de neimaginat în condițiile vitrege de cultură cu care s-au confruntat fermierii. Nu însă și în Transilvania, acolo unde compania Corteva Agriscience anunță astfel de producții în fermele mai multor fermieri.
Motivul pentru care acest lucru a fost posibil este dat alegerea potrivită a hibridului și de precipitațiile mai abundente din această zonă, deși chiar și aici există diferențe majore în cantitatea de apă primită de plante în ferme ce se află la doar câțiva kilometri distanță una de cealaltă. Astfel că, fermierii din Transilvania seamănă porumb pe o bună parte din suprafața pe care o cultivă și alegând hibrizii potriviți, chiar au ce recolta.
Unul dintre fermierii campioni este și domnul Ionuț Alexandru Popa din județul Sibiu, care a ales hibridul P9944 și a recoltat o producție de 13.980 kg/ha. Din cele 200 ha semănate cu porumb, din totalul de 260 ha pe care le lucrează, 120 ha au fost semănate cu hibridul P9944.
“Am avut monocultură, terenul a fost scarificat și, la pregătire, fertilizat cu 250 kg/ha de îngrășământ NPK. Semănatul a avut loc în jurul datei de 27 aprilie, am erbicidat în preemergență și în stadiul de 7-8 frunze am administrat uree - 250 kg/ha.
Ulterior, în stadiul de 10 frunze, am aplicat Kinsidro Nutri și Utrisha N, două produse noi, dar care au făcut diferența atât vizual, cât și în numărul de kg/ha ținând cont de seceta care a fost anul trecut în zona noastră”, a precizat fermierul campion. Acesta a terminat recoltatul porumbului în luna ianuarie, iar media pe fermă a fost în jur de 12.000 kg/ha.
Colaborator de mai mulți ani al companiei Corteva Agriscience, domnul Popa seamănă doar hibrizi de porumb Pioneer și fiind mulțumit de producția obținută, a ales și în acest an hibridul P9944 pentru 80% din suprafața dedicată acestei culturi, însă a optat și pentru hibridul P9241, alături de un nou hibrid din portofoliul companiei.
Pentru a veni în sprijinul agricultorilor, compania Corteva Agriscience lansează an de an noi hibrizi Pioneer, care au rolul de a îmbunătăți productivitatea din ferme, indiferent de condițiile climatice.