Reclama header big full
Adama
Vinasa Rompak

Hibridul P9889 - Porumbul fermierilor campioni!

Publicat: 12 februarie 2025 - 15:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lider de piață pe mai multe segmente în agricultura românească, compania Corteva Agriscience aduce în prim-plan o serie de fermieri cu rezultate foarte bune la producția de porumb, datorită geneticii Pioneer.

Anul agricol 2023-2024 a ridicat multe probleme fermierilor, iar seceta și arșița au afectat culturile de porumb și de floarea-soarelui de pe întreg teritoriul țării. Cu toate acestea, au existat fermieri care au recoltat producții considerabile la porumb, mai ales în Transilvania.

Unul dintre fermierii care nu doar că a avut ce recolta anul trecut, ci chiar a obținut o producție foarte bună cu hibridul P9889 a fost domnul Laurențiu Frățilă, din localitatea Șeica Mare, județul Sibiu.

laurentiu fratila fermier campion porumb pioneer p9889_b

Domnul Frățilă seamănă hibrizi Pioneer încă de când a început să lucreze în agricultură, respectiv din anul 2008, și a rămas fidel acestora, motiv pentru care acum ocupă întreaga suprafață destinată porumbului. Acesta lucrează 250 ha și spune despre campania de porumb de anul trecut că a fost una destul de bună, ținând cont de condițiile climatice dificile.

13.800 KG/HA CU HIBRIDUL P9889, ÎN 2024. ÎN 2023, A RECOLTAT ȘI MAI MULT PORUMB

A semănat 160 ha cu porumb și a încheiat campania cu o producție medie de 10 tone/ha, iar cel mai performant hibrid din fermă s-a dovedit a fi P9889, care i-a oferit o producție de 13.800 kg/ha.

„Hibridul P9889 a fost semănat tot după cultură de porumb, astfel că am arat terenul și apoi l-am pregătit cu freza rotativă. Am semănat în jurul datei de 15 aprilie, atunci am fertilizat cu 250 kg/ha de îngrășământ complex NPK, iar în verde, atunci când plantele aveau cca. 40 cm, am mai fertilizat cu uree - 200 kg/ha. Însă înainte de fertilizarea în verde, am erbicidat cu Principal® Forte și am aplicat Utrisha N”, a declarat fermierul campion.

Vezi cum se aplică și cum acționează Utrisha N: Corteva pune azotul la îndemâna plantelor printr-un produs UNIC!

Despre produsul inovator Utrisha N, agricultorul spune că s-a convins de eficiența lui deoarece, în același câmp, a ales să nu aplice produsul pe o parcelă, iar diferențele au fost vizibile și producția obținută mai mică.

„Cultura nu a mai avut nevoie de alte intervenții, am recoltat acest hibrid la finalul lunii noiembrie, începutul lui decembrie.

Sunt mulțumit de producția obținută, am avut hibridul P9889 și campania anterioară și am obținut 16.500 kg/ha, dar la noi în zonă este destul de greu de comparat, pentru că diferă foarte mult terenurile, pentru că nu sunt comasate și au parte de diferite condițiile de cultură, însă chiar este un hibrid foarte bun”, a mai punctat domnul Frățilă.

Și pentru campania din această primăvară fermierul sibian spune că a ales hibridul P9889, însă, ca de fiecare dată, a ales și hibrizi noi, deoarece a observat, de-a lungul timpului, că „ce e nou, de regulă, e mai bun, adică mai productiv”, iar acest lucru nu denotă altceva decât preocuparea continuă a companiei Corteva Agriscience în ceea ce privește cercetarea, inovarea și comercializarea produselor de înaltă performanță, care să corespundă cerințelor și nevoilor fermierilor.

CITEȘTE ȘI: Fermierii campioni la porumb irigat cu hibrizi Pioneer®

Vizualizat: 112 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Jean Ionescu, Country Leader Corteva România și Moldova, în topul personalităților din mediul de afaceri 2024

Jean Ionescu, Country Leader Corteva România și Moldova, în topul personalităților din mediul de afaceri 2024

Jean Ionescu, Country Leader Corteva România și Republica Moldova, a fost recunoscut ca fiind una dintre cele 1.000 de personalități importante din mediul de afaceri în ediția 2024 a publicației Who’s Who in Business.

Corteva lansează, în România, Inatreq™ Active pentru combaterea septoriozei la grâu

Corteva lansează, în România, Inatreq™ Active pentru combaterea septoriozei la grâu

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță aprobarea înregistrării și lansarea unui produs cu Inatreq™ Active în România.

Corteva îmbunătățește producția de semințe Pioneer® în România cu investiții de până la 800.000 de dolari

Corteva îmbunătățește producția de semințe Pioneer® în România cu investiții de până la 800.000 de dolari

Compania internațională de inovație agricolă Corteva Agriscience anunță modernizări la unitatea sa de producție de semințe din Afumați, România. Odată finalizată, investiția de până la 800.000 de dolari va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței producției de porumb Pioneer®.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii