Adama
AGRICOVER

Attila Kelemen: România trebuie să plătească penalităţi pentru depăşirea cotelor de lapte şi de zahăr

Publicat: 08 septembrie 2011 - 18:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România trebuie să plătească penalităţi pe ultimii cinci ani pentru depăşirea cotelor de lapte şi de zahăr, a anunţat, joi, 8 august 2011, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul UDMR Attila Kelemen.

Potrivit acestuia, parlamentarii au validat în urmă cu o zi propunerea Ministerului Agriculturii făcută în acest sens.

"Ministerul Agriculturii ne-a înaintat acest act că trebuie plătite", a spus deputatul UDMR, citat de Agerpres, dar nu a putut preciza la cât se ridică penalităţile, întrucât acestea nu erau prevăzute în documentul depus de Ministerul Agriculturii.

Deşi cotele sunt mult mai mici decât producţia realizată, Guvernul României nu e pregătit pentru a renegocia cotele de lapte şi zahăr cu UE, afirmă vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor

Kelemen Attila a afirmat şi că, deşi cantitatea negociată este mult mai mică decât producţia efectivă de lapte şi sfeclă de zahăr, Guvernul României nu e pregătit pentru a renegocia cotele de lapte şi zahăr cu Uniunea Europeană.

Procesare lapte_b

Zahăr_b

"Dacă aceste cote nu corespund şi noi vrem să protejăm acest sector, trebuie să le renegociem. Renegocierea se face la cererea Guvernului, însă nu se va face pentru că ni se spune că România nu ar fi pregătită pentru redeschiderea întregului capitolul pe agricultură. Nu suntem pregătiţi să apărăm tot capitolul", a spus vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, susţinând că se poate reveni asupra cotelor negociate cu UE din şase în şase luni, dacă acestea nu corespund realităţii.

 

Vizualizat: 3714 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

UE ar putea elimina cotele de zahăr

UE ar putea elimina cotele de zahăr

Comisia Europeană va propune eliminarea sistemului de cote pentru producţia de zahăr şi a preţurilor minime garantate începând cu anul 2016.

Chinezii vor domina piaţa zahărului în Jamaica

Chinezii vor domina piaţa zahărului în Jamaica

Autorităţile din Jamaica au semnat un acord în valoare de 9 milioane de euro cu China în vederea privatizării ultimelor trei fabrici de zahăr funcţionale ale ţării, scrie Associated Press.

România şi-ar putea asigura necesarul de zahăr fără importuri

România şi-ar putea asigura necesarul de zahăr fără importuri

România poate să-şi asigure consumul de zahăr, fără a apela la importuri, este de părere ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Pentru aceasta ar fi necesar ca ţara noastră să producă 500.000 tone de zahăr, în condiţiile în care România a negociat la aderarea la UE o cotă de zahăr de numai o cincime din această cantitate.

Judeţul Satu Mare, pe primul loc din ţară la cultura de sfeclă de zahăr

Judeţul Satu Mare, pe primul loc din ţară la cultura de sfeclă de zahăr

Judeţul Satu Mare ocupă primul loc din ţară la cultura de sfeclă de zahăr, înregistrându-se, anul trecut, producţii record de peste 80 tone/hectar. Cu toate acestea, suprafaţa cultivată a scăzut în acest an la jumătate din cea de anul trecut, fiind cultivate numai 1.500 ha.  România cultivă, în prezent, puţin peste 20.000 ha cu sfeclă de zahăr şi are dreptul să producă doar 104 mii tone de zahăr din sfeclă.

Tabără visează la mărirea cotei de zahăr, Cioloş spune pas

Tabără visează la mărirea cotei de zahăr, Cioloş spune pas

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întrevederi cu fermierii din judeţul Cluj, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că România intenţionează să ceară o majorare a cotei de zahăr, până la 530 mii de tone. Valeriu Tabără ar urma să discute despre această chestiune cu Dacian Cioloş, însă comisarul european pentru Agricultură nu crede în acest demers.

Declaraţiile de cotă pot fi depuse inclusiv luni, 16 mai

Declaraţiile de cotă pot fi depuse inclusiv luni, 16 mai

Declaraţiile de cotă de lapte pentru anul de cotă 2010/2011 pot fi depuse inclusiv luni, 16 mai 2011, întrucât termenul legal de depunere, şi anume 14 mai, este zi nelucrătoare, informează APIA.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii