Adama
AGRICOVER

Fuia vrea să pună pe masa Guvernului, în două săptămâni, proiectul taxării terenurilor nelucrate

Publicat: 23 februarie 2012 - 10:56
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, intenţionează ca în termen de două săptămâni să înainteze Guvernului proiectul de act normativ privind taxarea terenurilor nelucrate.

„Încercăm să-i dăm o formă proiectului şi sperăm ca în două săptămâni să-l punem pe masa Guvernului. Urmează să vedem calea pe care o vom face. Vom merge pe Ordonanţă de Urgenţă sau vom merge pe calea parlamentară, care este mult mai laborioasă şi va dura mai mult”, a precizat Fuia.

Creşterea suprafeţei cultivate – pe lista priorităţilor
Potrivit ministrului, prioritară este creşterea suprafeţei cultivate în România, la ora actuală înregistrându-se sub un milion de hectare nelucrate.
„Dacă acum 2-3 ani vorbeam de 2,5- 3 milioane hectare nelucrate, în 2011 am avut o suprafaţă sub un milion de hectare nelucrate, dar trebuie ca şi aceasta să fie adusă în circuit fără a afecta proprietatea privată. Nu putem pe acest segment să punem o cruce şi să nu o folosim pentru că un teren nelucrat îl afectează nu numai pe cel care nu-şi valorifică bunul, ci şi pe cei din jur”, a mai adăugat Stelian Fuia.

Ministerul Agriculturii a elaborat încă din 2011 un proiect de ordonanţă privind igienizarea terenurilor agricole, actul normativ urmând să fie obligatoriu după aprobare atât pentru persoanele fizice cât şi pentru deţinătorii publici de terenuri.

Pârloagă_b

Conform proiectului, deţinătorii de terenuri care nu vor respecta măsura de igienizare a terenurilor agricole vor risca sancţiuni între 200 şi 400 de lei pe hectar. Acesta prevedea ca sancţiunile să fie aplicate gradual, în primul an o amendă de 200 lei/ha, în al doilea an de 300 lei/ha şi de 400 lei/ha, începând cu al treilea an.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2746 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Discuţiile cu CE pentru taxarea inversă la legume-fructe vor fi reluate în acest an

Discuţiile cu CE pentru taxarea inversă la legume-fructe vor fi reluate în acest an

Reprezentaţii Ministerului Agriculturii vor relua în acest an discuţiile cu Comisia Europeană pentru introducerea taxării inverse în sectoarele de legume-fructe şi carne, în vederea reducerii evaziunii fiscale.

Tabără vrea taxa pe pârloagă urgent: Între 200 şi 400 lei/ha/an vor plăti proprietarii terenurilor nelucrate

Tabără vrea taxa pe pârloagă urgent: Între 200 şi 400 lei/ha/an vor plăti proprietarii terenurilor nelucrate

Proprietarii de terenuri agricole, fie ei agricultori sau nu, care nu întreţin în bune condiţii şi nu igienizează terenurile riscă amenzi de la 200 lei la 400 lei pe hectar pe an, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Agriculturii, ale cărei prevederi ar putea fi aplicate, cel mai devreme, de la începutul anului viitor.

Traian Băsescu: Taxa pe pârloagă - o măsură necesară

Traian Băsescu: Taxa pe pârloagă - o măsură necesară

Prezent, duminică, la Şcoala de vară a tinerilor democraţi-liberali, de la Eforie Nord preşedintele Traian Băsescu a declarat, că mărirea taxei pe pământurile nelucrate este o măsură necesară.

Tabără: Taxa pe pârloagă rămâne de actualitate

Tabără: Taxa pe pârloagă rămâne de actualitate

Problema sancţionării a celor care nu-şi lucrează terenurile şi le lasă neîngrijite e de actualitate, urmând ca proiectul care legiferează această chestiune să intre în dezbatere în această toamnă, a declarat Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la sfârşitul săptămânii trecute la Zlatna, în judeţul Alba, după ce reprezentanţi ai ministerului Agriculturii anunţaseră în urmă cu câteva luni că se va renunţa, deocamdată, la taxa pe pârloagă, dat fiind că suprafaţa necultivată în acest an a scăzut sub 1 milion de hectare şi că românii au, oricum, prea multe taxe de plătit.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
stefy
|
03. 07, 2012. Wednesday 08:03

Oare domnul ministru v-a taxa si firmele straine care tin pirloage?Sunt curios.Se poate ca,strainii mai primesc si subventii pt.pirloage.Nu ma mai mira nimic.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii