Adama
AGRICOVER

De patru ori mai multe incendii de vegetaţie în 2011

Publicat: 13 noiembrie 2011 - 00:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat că în acest an s-au înregistrat de patru ori mai multe incendii de vegetaţie decât în 2010 şi că aproape toate incendiile de vegetaţie din România au fost ilegale.


"Am verificat, anul acesta s-au dat, de la Agenţia de Mediu, pe ţară vorbesc, numai câteva asemenea aprobări (pentru incendieri - n.r.), când se face controlat, sub pază, când nu e niciun fel de problemă. Către administraţia Deltei Dunării de vreo două-trei ori s-au dat şi acolo nu au fost probleme. Restul sunt toate ilegale (...) Anul acesta au fost de patru ori mai multe focuri decât anul trecut. Slavă Domnului, nu cu pagube foarte, foarte mari, dar oricum, dacă vorbim şi de păduri, sunt pagube care ajung la sute de mii şi mai mult de lei. Din acest punct de vedere, va trebui să fim foarte atenţi pentru că a fost o secetă destul de accentuată şi se pare că până în data de 12 nu vom avea ploi consistente şi va trebui să fim foarte atenţi şi în continuare", a precizat ministrul Mediului.


Acesta a spus că, dacă se descoperă vinovatul, o astfel de incendiere poate să fie infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 de lei.

incendiu-de-vegetatie_b


"În plus, şi acest lucru a fost comunicat de APIA, dacă ei (proprietarii - n.r.) au făcut ilegal pot să piardă bani europeni, deci nu mai primesc acea subvenţie. Am cerut şi APIA şi tuturor celor implicaţi, fac acum cu Garda de Mediu, cu Poliţia unele verificări mai în detaliu, să atragă atenţia celor care se joacă cu focul, la propriu, nu la figurat. Că niciodată nu recunoaşte proprietarul; spune că nu ştiu cine a aprins, demonstraţi-mi că eu am fost cel care a aprins focul. Din acest punct de vedere avem deja la nivelul ISU, al ministerelor implicate o concepţie", a afirmat Borbely. Acesta a atras atenţia că există o prevedere legală că nu poţi să incendiezi vegetaţia de pe o tarla, numai dacă ai o autorizaţie de la APM şi aprobarea primăriei. AGERPRES
 


Vizualizat: 2569 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează acțiunile de împădurire în județul Timiş

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează acțiunile de împădurire în județul Timiş

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” deschide acțiunile de împădurire în judeţul Timiş. Astfel, în datele de 19 şi 26 noiembrie, 585 de voluntari din judeţul Timiş vor planta  specii de frasin, ulm, salcâm şi stejar, pe terenuri agricole degradate aparținând Consiliilor Locale Livezile şi Dudeştii Vechi.

Statul îşi ia înapoi pădurile retrocedate abuziv

Statul îşi ia înapoi pădurile retrocedate abuziv

Romsilva a recuperat, în 2011, peste 80.000 hectare de pădure retrocedate abuziv în instanţă, iar alte 420.000 hectare sunt încă în litigiu, însă directorul Regiei este optimist şi în privinţa recuperării acestora.

Cercetare: Pădurile româneşti ar putea deveni o sursă de carbon până în 2050

Cercetare: Pădurile româneşti ar putea deveni o sursă de carbon până în 2050

Pădurile româneşti absorb în continuare carbon, deşi defrişarea este un fenomen în creştere în România, iar potrivit cercetătorilor, până în 2050 acestea ar putea deveni o sursă de carbon.

ONG-urile protestează la Ministerul Mediului şi Pădurilor

ONG-urile protestează la Ministerul Mediului şi Pădurilor

Cele 69 de ONG-uri care alcătuiesc Coaliţia pentru Mediu din România organizează pe 1 noiembrie un miting de protest în faţa sediului Ministerului Mediului şi Pădurilor. 

Ialomiţa: 6 ha de teren împădurite prin mişcarea „Plantăm fapte bune în România”

Ialomiţa: 6 ha de teren împădurite prin mişcarea „Plantăm fapte bune în România”

Şase hectare de teren au fost împădurite, sâmbătă, la Armăşeşti, judeţul Ialomiţa, de către cei peste 350 de voluntari care s-au angajat în prima acţiune de împădurire organizată în acest an de mişcarea „Plantăm fapte bune în România”.

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

World Wide Fund for Nature (WWF) România a lansat campania „Salvaţi pădurile virgine”, cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din România.

Romsilva vrea să recolteze 9,9 milioane mc de lemn din pădurile statului în 2012

Romsilva vrea să recolteze 9,9 milioane mc de lemn din pădurile statului în 2012

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva a programat, pentru 2012, recoltarea unui volum de masă lemnoasă de 9,9 milioane de metri cubi (mc) din pădurile statului, în condiţiile în care volumul maxim admis de lege pentru recoltare este de 13 milioane mc.

Romsilva: Jaf în pădurile statului

Romsilva: Jaf în pădurile statului

În nouă luni, aproape 40.000 mii de metri cubi de masă lemnoasă tăiată ilegal. Anul trecut, un volum de 24,233 mii mc a fost imputat personalului silvic. Peste 25 de mii de mc fac obiectul unor contravenţii şi infracţiuni

16 păduri şi 20 de livezi au fost executate silit, în ultimul an

16 păduri şi 20 de livezi au fost executate silit, în ultimul an

Un număr de 16 păduri cu suprafeţe cuprinse între 2.000 şi 1.667.500 mp, dar şi 20 de parcele de livadă (în special pruni şi peri), cu suprafeţe variind de la 253 mp la 14.000 mp au fost scoase la vânzare, după demararea procedurilor de executare silită, în perioada iunie 2010 - august 2011, în România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii