Adama
AGRICOVER

NU îngropați producătorii români! NU brânza de oaie din România este contaminată!

Publicat: 18 martie 2016 - 19:16
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii români de lactate sunt în pericol să nu-și mai vândă marfa! Să fie interziși la export! Europa fierbe că brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli. NU brânza de oaie din România e contaminată! Este greșeala unui SINGUR producător român. Greșeală sau accident, acest producător trebuie să și-o asume, spune patronatul din industria laptelui.

Greșeala unui singur producător român, Lactate Brădet, riscă să se răsfrângă cu consecințe extrem de grave asupra tuturor producătorilor români de produse lactate! Italia a generat o alertă rapidă: brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli.

NU brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli! Italienii au găsit E.coli în brânza Brădet. Scrie clar cotidianul La Repubblica. Un copil în vârstă de un an și două luni s-a îmbolnăvit de sindrom hemolitic uremic (SHU) după ce a mâncat câteva lingurițe de brânză Brădet.

bradet-repubblica_b

În textul publicat de jurrnaliștii de la cotidianul La Repubblica se menționează clar numele brandului de brânză

Declarația aparține tatălui copilului. Autoritățile sanitare din Italia s-au mișcat cu repeziciune și același cotidian scrie că s-a generat o alertă: cei care au cumpărat brânză Brădet să nu o consume! De această alertă s-a profitat din plin în strategiile făcute să ne scoată produsele de pe piață. De aici s-ar fi ajuns la alerta pe sistem rapid: brânza din România e contaminată!

Este vorba de brandul Brădet, și-mi asum ce spun.  Deci, nu brânza de oaie din România, nu toată brânza. Orice pădure, are uscături și trebuie să-i protejăm pe cei care respectă legea de acești agenți care nu respectă legea. Poate să existe chiar o greșeală de alertă în Italia. Am rugat autoritățile române să verifice dacă e vorba de telemea de oaie sau telemea de vacă pentru că poate să creeze confuzii.

Îl rog pe președintele ANSVSA, Andrei Butaru, să întrunească Consiliul Consultativ pentru că deja au trecut 3 săptămâni de la această criză care afectează foarte mult industria laptelui. Dacă dânsul nu întrunește Consiliul Consultativ ca să găsim soluții, noi pierdem exportul către Europa. Noi ne dorim export, declară Dorin Cojocaru, președintele APRIL, pentru TVR 2. 

Că e vorba de Italia, Germania, Spania, vor profita de acest accident ca să scoată de pe rafturi brandurile românești. Noi trebuie să știm să ne apărăm, mai spune Cojocaru.

Discutăm de export, discutăm și de consumatorul român care începe să se retragă de la raft.  Ne întreabă: e adevărat ce se întâmplă? Declară Sorin Mierlea, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor, Promovarea Programelor și Strategiilor, pentru aceeași sursă.

Noi, românii, nu știm să ne susținem produsele. Dacă un producător a greșit trebuie spus cine este ca să nu aibă de suferit toți producătorii noștri pentru că este extrem de nedrept.

Vreau să-l felicit pe domnul ministru al agriculturii că a ieșit din prima și a spus numele companiei, adaugă Sorin Mierlea. Pentru decizia de a dezvălui numele brandului în care s-a depistat bacteria, ministrul Achim Irimescu a fost pus la zid și supus unor tiruri nedrepte de critici.

Iată ce spune acum ministrul agriculturii!

Europa să înțeleagă că a fost un accident. Rămâne de confirmat ce s-a întâmplat acolo. Dar foarte important este să avem încredere în produsele românești. Știm cu toții că avem produse de o calitate extraordinară. Sunt situații în care dacă nu se respectă standardele până la capăt, în anumite zone s-au întâmplat mici accidente, dar sperăm să nu se repete, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Peste 20 de tone de brânzeturi Brădet au fost retrase de pe piața din România, a anunțat vineri, 18 martie, Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Aceeași instituție avertizează românii să nu consume produsele cumpărate deja de la această firmă.

Vizualizat: 19530 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
maria boaca
|
03. 19, 2016. Saturday 20:01

Vechea poveste;am devenit competitivi si draga noastra europa,ca intodeauna,ne,,ingroapa,,
Halal,de clasa noastra politica...

1.
Hey
|
03. 19, 2016. Saturday 08:55

Stimati romani din diaspora ( ma includ ) trebuie sa stim ca ,atunci cand cumparam mancare " taditionala " de la magazinele romanesti din Italia , Spania , UK, etc. ,magazine proprietate a altor conationali , sunteti in pericol sa va imbolnaviti din urmatoarele motive :
- vand branza facuta de ei acasa si nu adusa din Romania . Pentru 2 kg aduse cu acte , vand 20 kg facuta de ei sau de neamurile lor din Romania fara control
- chiar daca sunt produse fabricate in Romania si conforme din punt de vedere sanitar , nimeni nu ne poate garanta ca s-a respectat temperatura pe toata durata lantului de transport
- atentie la micii si pastramele , coastele afumate , muschiuletii ,etc , "traditionali " , astea sunt bombe pentru sanatate .
Nu in toate magazinele se intampla acest lucru dar eu am un cunoscut in Spania si stiu exact ce face cu mancarea si cu "palinca " facuta de el din alcool si samburi de pruna pisati pentru aroma .

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii