Lipsă de cvorum la votul din Camera Deputaților! Au fost prezenți doar 170 de parlamentari. Moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Achim Irimescu, nu a fost votată.
Moțiunea pe agricultură, după părerea mea, este de prost gust, nu pentru că iniţiatorii sunt aceiaşi care practică un discurs dublu de dimineaţă, la prânz şi seara, ci pentru (…) că de exemplu în acest text al moţiunii cuvântul director este folosit de vreo 27 de ori, spre deosebire de cuvântul fermier care este folosit doar de vreo 5 ori. Ca să vedeţi interesul PSD pentru structura dministartivă din minister nu pentru soarta fermierilor din România, a spus Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, la Parlament.
Copreşedintele PNL a anunţat că liberalii se abţin de la vot.
Ea a mai spus că este o ''obrăznicie fără margini'' ca al doilea semnatar pe lista de susţinere a moţiunii să fie Daniel Constantin, ''cel care a îmbătrânit degeaba pe la minister şi nu a fost în stare să îşi facă temele, dar pune totul în cârca unui ministru care este de 6 luni, la conducerea Ministerului Agriculturii'', scrie Mediafax.
Copreşedintele PNL a afirmat şi că actualul ministru, Achim Irimescu, ''are bubele lui'', însă acestea trebuie analizate de primul ministru Dacian Cioloș.
Grupurile parlamentare ALDE și PSD au depus pe 9 mai 2016 o moțiune simplă împotriva ministrului agriculturii, Achim Irimescu. În textul moțiunii, inițiatorii îl acuză pe acesta de întârzierea nepermisă de mare a plății subvențiilor din agricultură, prestația lui Irimescu la Ministerul Agriculturii este calificată drept un dezastru prin blocarea investițiilor în irigații și amânarea deschiderii măsurilor de finanțare a proiectelor din fonduri europene din PNDR 2014-2020.
Moțiunea simplă a fost dezbătută luni, 16 mai 2016, în plenul Camerei Deputaților. Ministrul agriculturii a susținut că moțiunea este neonestă și neîntemeiată. Achim Irimescu a spus în discursul său, ținut în fața parlamentarilor, că a realizat tot ceea ce și-a propus: plata subvențiilor se face în ritm din ce în ce mai alert, s-au plătit fermierilor, până la această oră, 1,123 de miliarde de euro, există două variante de proiect pentru Fondul Mutual și un proiect pentru Fondul de garantare pentru fermieri. Mai mult, șeful de la Agricultură a declarat că are susținerea liderilor organizațiilor profesionale ale fermierilor.
Votul final pentru moțiunea simplă era programat pentru marți, 17 mai 2016, ora 13.30. Au fost prezenți doar 170 de parlamentari și moțiunea nu s-a votat din lipsă de cvorum.