Adama
AGRICOVER

Cât şi la ce preţ a cumpărat Egiptul grâu în 2011 – 2012

Publicat: 09 ianuarie 2012 - 11:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Egiptul a cumpărat 240.000 tone de grâu, jumătate din Franţa

Cel mai mare importator mondial de grâu, Egiptul, a cumpărat 240.000 de tone de grâu din Ucraina, Franţa, Rusia şi Kazahstan cu livrare în perioada 11-20 martie, a anunţat Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt.

Nomani Nomani, vice-preşedintele GASC, a oferit următoarele detalii privind achiziţiile: 60.000 de tone de grâu din Ucraina de la Noble, la un preţ de 259,90 dolari per tonă; 60.000 de tone de grâu fie din Rusia fie din Kazahstan de la Cargill, la un preţ de 262,90 dolari per tonă; 60.000 de tone de grâu din Franţa de la Bunge, la un preţ de 258,75 dolari per tonă; 60.000 de tone de grâu din Franţa de la Noble, la un preţ de 258,75 dolari per tonă.

Potrivit traderilor, printre ofertele făcute s-a aflat şi una venită de la Nidera care a oferit 60.000 de tone de grâu din România la un preţ de 264,74 dolari per tonă.

Încă de la începutul anului fiscal 2011/2012, la 1 iulie 2011, GASC a achiziţionat în principal grâu din regiunea Mării Negre. În total GASC a achizitionat trei milioane tone de grâu din Rusia, 180.000 de tone de grâu din România, 120.000 de tone de grâu din Kazahstan şi 360.000 de tone de grâu din Ucraina.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3730 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Dragoş Frumosu anticipează o criză a grâului de panificaţie

Dragoş Frumosu anticipează o criză a grâului de panificaţie

Lipsa precipitaţiilor din toamnă ameninţă recolta de grâu a României şi ar putea declanşa o criză în sectorul panificaţiei, e de părere Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Gorj: Grâul a răsărit, dar nu a înfrăţit deloc

Gorj: Grâul a răsărit, dar nu a înfrăţit deloc

În toamna anului 2011, din cauza secetei, în judeţul Gorj nu s-a însămânţat rapiţă, iar grâul, chiar dacă a răsărit, nu are condiţiile necesare pentru a înfrăţi.

100.000 de tone de grâu pleacă din regiunea Mării Negre către Siria

100.000 de tone de grâu pleacă din regiunea Mării Negre către Siria

Săptămâna aceasta, o agenţie de stat din Siria a cumpărat 100.000 de tone de grâu din regiunea Mării Negre, iar potrivit specialiştilor cel mai probabil acesta va veni din România, transmite Reuters.

În 2011, Arabia Saudită a importat grâu în valoare de 340 milioane de euro

În 2011, Arabia Saudită a importat grâu în valoare de 340 milioane de euro

Arabia Saudită a achiziţionat recent circa 330.000 de tone de grâu, comanda fiind şi ultima din acest an, şi cea care va face ca importurile de grâu ale Arabiei Saudite să fie de 1,9 milioane de tone, cantitate similară cu cea de anul trecut.

Tulcea: Grâul s-a însămânţat în condiţii de secetă extremă

Tulcea: Grâul s-a însămânţat în condiţii de secetă extremă

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Tulcea monitorizează culturile înfiinţate în toamna acestui an, de teama efectelor negative ale secetei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii