Adama
AGRICOVER

Agricultorii avertizaţi: arderea miriştilor atrage pierderea unei părţi din subvenţia europeană

Publicat: 05 august 2011 - 11:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Dacă agricultorii vor arde miriştile după recoltare vor pierde o parte din subvenţia europeană, avertizează autorităţile.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură atrage atenţia agricultorilor că trebuie să respecte Bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC), prin care nu este permisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente.
„Obiectivul acestei condiţii este menţinerea materiei organice în sol prin aplicarea măsurilor de gestionare minimă a miriştilor”, potrivit APIA.

Fermierul care utilizează teren arabil (inclusiv pajişti temporare) nu trebuie să ardă miriştile şi/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapiţă), inclusiv miriştile sau iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare.

Incendii de păşune_b

„Agricultorilor care nu respectă aceste condiţii, li se vor aplica reduceri la suma totală de plată, conform modului de aplicare a sancţiunilor pentru nerespectarea GAEC”, avertizează reprezentanţii APIA.
sursa: capital.ro

Vizualizat: 4383 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
08. 08, 2011. Monday 08:09
Se vorbeste doar de o jumatate a problemei mentinerii componentelor organice in sol (a nu se arde...). Cealalta jumatate, compostarea resturilor vegetale si a dejectiilor animale este trecuta sub tacere. Scaderea cantitatii de materie organica in sol este cea care conduce la desertificare. Refacerea solului prin folosirea compostului de buna calitate este o solutie sanatoasa, care nu trebuie confundata cu folosirea gunoiului de grajd putrezit anaerob.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii