Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Croitoru (APNLF): Vom ieşi în stradă să aruncăm cu tomate în Ministerul Agriculturii!

Publicat: 01 martie 2015 - 19:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Legea 145/ 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol produce nemulţumiri în rândul legumicultorilor din Matca, judeţul Galaţi. Aceştia sunt hotărâţi să iasă în stradă pentru a protesta.

“Au dat această lege fără să ne consulte pe noi, grupurile de producători sau formelele asociative în sectorul legume – fructe. Existenţa certificatului de producător, a atestatului şi a carnetului de comercializare ne complică tot mai mult activitatea. E curată nebunie, noi, fermierii, lucrăm din zori şi până seara târziu; nu avem timp să completăm carnetul de comercializare; dacă mă duc la piaţă cu legume şi vând 100 de kg, eu trebuie să trec în carnet; e o tâmpenie”, ne-a declarat în exclusivitate pentru Agroinfo Mircea Croitoru, liderul Asociaţiei Legume Fructe din Matca, şi preşedintele Asociaţiei Profesionale Naţionale Legume – Fructe (APNLF).

mircea-croitoru_b

Roşia – ca formă de protest!
Legumicultorul continuă spunând că „în asociaţia pe care o conduc am foarte mulţi oameni din generaţia a treia, bătrâni care nu cunosc şi nu ştiu să completeze documentele. Ce facem cu ei? În Matca, oamenii vociferează, mulţi vin cu propunerea să ieşim în stradă şi să aruncăm cu roşii în Ministerul Agriculturii”.
Liderul legumicultorilor din Matca susţine că „iau în calcul acestă formă de protest pentru că vine prea mare presiunea de la fermieri. Multe nemulţumiri se manifestă şi la nivel naţional, nu numai în Matca!”.

Vizualizat: 1682 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paduraru
|
03. 02, 2015. Monday 09:34

Este bun sistemul de comercializare a legumelor si fructelor care se desfasoara in momentul de fata? ca pe timpul lui Stefan cel Mare?
Ma refer la vanzarea pe marginea drumului, direct din camp sau in piatele de en-gros, fara factura, fara contracte, unde se fura unu pe altu in sensul ca vanzatorii, fermeri sau intermediari, exemplu: deasupra lazii pun tomate calitate buna si la fund de calitate proasta.
Cata carte iti trebuie sa completezi un document pt vanzarea legumelor.
Trebuie sa intram in rand cu tarile din jurul nostru, sa nu mai vindem legume fara factura ci sa ne integram intr-un sistem legal.
Situatia din domeniul producerii legumelor si fructelor este destul de proasta in acest moment, supratata de solarii este mica, constructia lor este din lemn, ca acum 500-1000 de ani.
Tarile din jurul nostru au facut progrese foarte mari in cultura legumelor, au utilaje agricole performante, solarii pe structura metalica de ultima generatie, ca urmare ne vand legume si fructe care le produc in sistem super intensiv la un pret de cost foarte avantajos.
Eu propun varianta: toate persoanele care cultiva o supratata cu legume, pom fructiferi, arbusti fructiferi, flori, plante medicinale, mai mare de 500 mp sa vanda produsele numai daca ara o forma de organizare: Persoana Fizica Autorizata, Intreprindere Individuala, Societate Comerciala.
Ne-au invadat Turcii, Spanioli, Italieni cu legume si fructe iar noi, romanii, culegem capsuni prin toate colturile lumii si ne furam uni pe altii prin sistemul de vanzare a legumelor si fructelor in sistem rudimentar.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii