Adama
AGRICOVER

Cercetătorii buzoieni au aclimatizat soiuri rare de legume din Asia şi America Latină

Publicat: 20 septembrie 2011 - 10:28
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cercetătorii Staţiunii de cercetare legumicolă din Buzău au aclimatizat peste 20 de soiuri din Asia şi America Latină în acest an.

Roşiile în formă de gogoşari sau de ardei gras, ardeiul iute în formă de lalea sau de buchet de flori, castraveţii cu ţepi sau antidiabetici sunt numai câteva din soiurile aclimatizate în acest an pe loturile experimentale ale staţiunii de cercetare din Buzău.

„Am primit seminţele unor soiuri rare din Nepal, India, China sau din ţările Americii Latine, iar rezultatele sunt promiţătoare. Condiţiile climatice din zona Carpaţilor de Curbură şi solul din această zonă în care acestea au fost cultivate s-au dovedit propice acestor specii rare”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Laboratorului de genetică şi ameliorare al Staţiunii de cercetări legumicole, Costel Vânătoru.

legume_b

Potrivit acestuia, cel mai bine s-a adaptat castravetele antidiabetic care produce insulina verde, dar şi pepenii cu arome de coniac, ananas sau de kiwi.
„Staţiunea de cercetări legumicole din Buzău are în portofoliu aproape 1.000 de soiuri autohtone, dar doreşte să contribuie la conservarea patrimoniului genetic mondial prin aclimatizarea în fiecare an a câtorva specii rare mai puţin cunoscute europenilor”, a mai spus cercetătorul din Buzău.

Vizualizat: 2739 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Spania: Credite de 40 milioane de euro pentru fermierii afectaţi de criza E.coli

Spania: Credite de 40 milioane de euro pentru fermierii afectaţi de criza E.coli

Ministerul spaniol al Mediului (MARM) şi Institutul oficial pentru credite (ICO) pun la dispoziţia fermierilor o linie de finanţare de 40 de milioane de euro, sub forma unor credite pentru combaterea efectelor crizei infecţiei cu E.coli.

Roşiile producătorilor din Matca riscă să fie compromise de viruşi

Roşiile producătorilor din Matca riscă să fie compromise de viruşi

Hectare întregi de roşii au fost afectate de o boală cu sursă incertă, deocamdată. Boala care a cuprins culturile este una extrem de gravă, iar producătorii sunt îngrijoraţi.

Mărul

Mărul "discordiei"

Descentralizarea de către Consiliul Judeţean Sălaj către primării a programului de acordare a merelor pentru elevi a fost contestată joi de către directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Sălaj, Virgil Ţurcaş, în cadrul unei întâlniri de lucru a filialei Sălaj a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), la care a fost prezent şi Tiberiu Marc, preşedintele CJ.

Fructele şi legumele au coborât rata inflaţiei la 4,25% în august

Fructele şi legumele au coborât rata inflaţiei la 4,25% în august

Preţurile au continuat să scadă pentru a treia lună la rând. Rata anuală a inflaţiei coboară la 4,25% pe fondul scăderii preţurilor la mărfurile alimentare, în special la fructe şi legume.

O asociaţie de producători şi alţi şase legumicultori privaţi vor împărţi despăgubirile pentru criza E-coli

O asociaţie de producători şi alţi şase legumicultori privaţi vor împărţi despăgubirile pentru criza E-coli

Doar o asociaţie care este recunoscută pe plan naţional şi alţi şase producători privaţi care s-au înregistrat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi despăgubiţi vor beneficia de despăgubirile în vederea compensării efectelor crizei cauzate de bacteria E-coli.

Ucraina mizează pe 8,5 milioane tone de legume

Ucraina mizează pe 8,5 milioane tone de legume

Producţia de legume a Ucrainei ar putea atinge anul acesta 8,5 milioane tone, conform previziunilor exprimate de ministrul adjunct al Politicilor Agrare şi Industriei Alimentare, Oleksandr Sen.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
09. 25, 2011. Sunday 18:42

Foarte interesant mi se pare castravetele antidiabetic care produce insulina verde.. am vazut acum ceva vreme si ceva la televizor despre acesta..
Succes!

1.
|
09. 21, 2011. Wednesday 18:45

Felicitari !

Imi pare bine ca faceti colectii de soiuri. Ma intereseaza si pe mine.
Va doresc succes !
Noi colectionam soiuri de arbusti fructiferi. Facem si colectii in vitro.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii