Adama
AGRICOVER

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

Publicat: 20 august 2020 - 23:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Şedinţă de consultări astăzi, 20 august, la sediul MADR, cu asociaţiile profesionale ale fermierilor din toate sectoarele agriculturii. Invitaţi la discuţii au fost şi reprezentanţii legumicultorilor, OMIŞI până acum de pe lista beneficiarilor de sprijin în urma pierderilor provocate de criza economică generată de COVID.

"Am fost invitaţi de către Ministerul Agriculturii la consultări în momentul în care ne întrebam deja de ce legumicultura a fost exclusă de la stabilirea sumelor compensatorii. Şi sectorul nostru a suferit pierderi importante în urma pandemiei de Coronavirus", ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt şi reprezentantul Uniunii Salvaţi Ţăranul Român, organizaţie înfiinţată în perioada de stare de urgenţă, când producătorii legumicoli se confruntau cu mari probleme legate în principal de desfacerea produselor.

CÂŢI BANI VOR PRIMI LEGUMICULTORII?
Cuantumul sprijinului pentru producătorii legumicoli va fi stabilit săptămâna viitoare, după ce, până luni, 24 august, organizaţiile profesionale trebuie să trimită la Ministerul Agriculturii o documentaţie justificativă pentru problemele cu care se confruntă acest sector în urma pandemiei de Covid-19.

CINE VA BENEFICIA DE AJUTORUL COVID?
La şedinţa de lucru de astăzi (n.r. - 20 august) de la MADR au fost stabilite condiţiile minime de eligibilitate. Prima şi cea mai importantă, ca şi în cazul crescătorilor de animale, este că beneficiarul trebuie să fie FERMIER ACTIV, înscris în evidenţele APIA.
Sprijinul va fi acordat atât pentru legumele produse în câmp cât şi pentru cele din spaţii protejate (sere, solarii), asta la insistenţele Uniunii Salvaţi Ţăranul Român.
În cazul legumelor în câmp, suprafaţa minimă solicitată pentru eligibilitate este de 3.000 mp iar sumele vor fi stabilite, ca şi în cazul fermelor zootehnice, pentru mai multe categorii de beneficiari, în funcţie de suprafaţa exploatată (de ex. între 3000 şi 5000 mp).
Pentru spaţiile protejate se vor calcula cuantumurile sprijinului pornind de la 0,3 ha: între 0,3 şi 0,5 ha, între 0,5 şi 1 ha, între 1 ha şi 2 ha, până la maxim 5 ha de solarii, conform solicitărilor venite din partea reprezentanţilor producătorilor legumicoli.

IMPORTANT. Suprafeţele cultivate cu legume care au beneficiat de ajutorul de minimis (programele "Usturoiul" şi "Tomata") NU VOR intra la plata sprijinului Covid. Beneficiarii celor două scheme de minimis vor putea solicita plata sprijinului, însă trebuie să scadă suprafeţele în cauză din totalul exploatat.

CARTOFII ŞI POMICULTURA VOR INTRA LA PLATĂ
Şi cultivatorii de cartof, respectiv pomicultorii vor beneficia de plata ajutorului Covid. Cuantumul sumelor va fi de asemenea stabilit în săptămâna care urmează.
În cazul cartofului suprafaţa minimă eligibilă la plată este de un hectar.

Ştire în curs de actualizare.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută miercuri seara, 19 august 2020, că până la sfârșitul săptămânii viitoare, Executivul va aproba toate proiectele de acte normative care stabilesc ajutoare excepționale pentru fermieri, crescători de animale, acordate de la bugetul de stat și a ajutorului de minimis pentru apicultori. Proiectele de acte normative sunt publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Citeşte detalii AICI: DECIZIE GUVERN: PLATA AJUTOARELOR COVID-19 PENTRU CRESCĂTORI ȘI A AJUTORULUI DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

Vizualizat: 10506 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zaharia Iuliana
|
08. 21, 2020. Friday 23:31
Dar ce se face pentru piscicultura? Vreau să accesez fonduri europene nerambursabile. Am concesionat 60 de are de luciu de apă neproductibil și fiind o suprafață prea mică nimeni nu-mi acordă fonduri și nu știu cum să mai procedez, pentru că aș dori să mă sfătuiți ce să fac. Mulțumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii