Adama
AGRICOVER

FABRICĂ de AUTOBUZE la ȚARĂ sau NAVE SPAȚIALE în DELTA DUNĂRII din AJUTOARE de STAT!

Publicat: 16 aprilie 2017 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GLUMA DIN LEGE. Sunt lansate anul acesta programe prin care se acordă fonduri europene nerambursabile sau ajutoare de stat ca să-ți pui pe picioare o afacere la țară sau în Delta Dunării. Mulți români sunt interesați să încaseze banii puși la dispoziție. Sunt ajutoare financiare acordate de stat care merg până la suma maximă de 200.000 de euro. Printre activitățile eligibile s-au strecurat însă și unele pe care cam greu le-ar pune cineva în practică. Cum ar fi construirea unei fabrici de autobuze la țară și construirea de nave spațiale în Delta Dunării.

NAVE SPAȚIALE ÎN DELTA DUNĂRII

Programul Operațional Regional a anunțat deschiderea în data de 10 mai 2017 a unui apel de proiecte destinat microîntreprinderilor ce urmăresc dezvoltarea sau înființarea unor afaceri noi în zona Deltei Dunării, ajutorul acordat fiind cuprins între 25.000 de euro și 200.000 de euro.

Astfel, dacă vreți să dezvoltați o afacere de viitor și nu aveți încă o idee de afaceri originală, puteți opta pentru fabricarea de nave spațiale. În urmă cu doar două luni de zile, NASA (agenția spațială a Statelor Unite ale Americii) a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare. Dacă vreiț să fiți primii care ajungeți acolo, trebuie să începeți încă de pe acum pregătirea proiectului.

ATENȚIE! Puteți accesa aceste fonduri doar dacă viitorul loc de implementare va fi pe raza unor orașe din zona Deltei Dunării, precum Babadag sau Isaccea, însă tocmai o astfel de locație ascunsă vă poate asigura succesul afacerii, ținându-vă departe de ochii curioșilor care v-ar fura imediat ideea.

Activitatea este reglementată prin codul CAEN 3030 – Fabricarea de aeronave și nave spațiale și vă permite, din punct de vedere legal, să desfășurați activități precum:

• fabricarea de nave spațiale;
• fabricarea echipamentului de lansare a sateliților, a sondelor spațiale și a stațiilor orbitale;
• fabricarea de rachete balistice intercontinentale.

Este un pic cam târziu să produceți rachete intercontinentale, având în vedere că alte țări fac asta de zeci de ani, însă explorarea spațiului cosmic cu siguranță este o activitate cu mult potențial în anii ce vor veni.

FABRICĂ DE AUTOBUZE LA ȚARĂ

O altă idee năstrușnică pe care o pot încerca cei care accesează bani europeni nerambursabili sau ajutoarele de stat este fabricarea la țară a autovehiculelor de transport rutier prin intermediul codului CAEN 2910, cum ar fi autobuzele sau mașinile de pompieri, spre exemplu.

Sunteți eligibili pentru a desfășura această activitate dacă vă înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului ca simplă persoană fizică autorizată și prezintați un contract de superficie pentru terenul pe care aveți de gând să construiți fabrica de autobuze. Statul știe că cele mai multe afaceri eșuează în primii cinci ani de la înființare, așa că v-a pregătit un sprijin fantastic: 70% din bani (adică 49.000 de euro) în avans și vă va lăsa timp cinci ani de zile să “vă puneți pe picioare”.

După aceea, puteți cere și restul banilor, dar trebuie să dovediți că ați vândut autobuze de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe, adică să atingeți, în cinci ani, o cifră de afaceri de aproape 15.000 de euro. În principiu, trebuie să vindeți doar caroseria unui autobuz și aveți cinci ani la dispoziție să găsiți clientul.

Activitățile eligile ce pot primi finanțare în cadrul diverselor programe cu fonduri europene sau naționale sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, printre care potențialul de dezvoltare al unor ramuri economice, specificul programului de finanțare, diverse strategii naționale sau europene  și specificul local al diverselor regiuni geografice. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Sursa: avocatnet.ro 

Vizualizat: 2657 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii