Adama
AGRICOVER

EUROPARLAMENTAR AVERTIZEAZĂ: NU SE VREA CADASTRU PENTRU CĂ UNII ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII pe TERENURI CARE NU EXISTĂ!

Publicat: 13 februarie 2018 - 18:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, ÎN PERICOL! Nu suntem în stare să măsurăm România asta cu GPS? Nu se face asta fiindcă sunt foarte multe terenuri care sunt puse la subvenție, dar ele nu există. Dacă nu facem cadastrul până-n 2020, putem să ne batem noi, europarlamentarii, să venim cu plăți directe. Ele sunt corelate de alte aspecte ce țin de nivel național, a declarat, astăzi, la Bistrița Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda.

Daniel Buda a avertizat că trebuie rezolvată urgent cadastrarea terenurilor agricole, altfel fermierii români riscă să rămână fără subvenții. Europarlamentarul susține că nu s-ar dori cadastrarea terenurilor pentru că, în momentul acesta, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) unii ar cere subvenții și pentru terenuri care nu există.

Nu se face asta (cadastrarea terenurilor agricole n.r.) fiindcă sunt foarte multe terenuri care sunt puse la subvenție, dar ele nu există, a subliniat Buda. Acesta a mai spus că subvențiile din agricultură s-au transformat în ajutoare sociale încasate de unii care stau la bloc și nu au legătură cu agricultura. De asta este nevoie să fie definit bine fermierul activ, iar subvențiile să fie direcționate doar spre adevărații fermieri.

Eurodeputatul a adăugat că subvențiile fermierilor vor scădea drastic după 2020. România trebuie să atragă cât mai multe fonduri europene până la finalul acestui exercițiu financiar. Veștile sunt proaste pentru fermierii români. Agricultura va beneficia de un buget mai mic. Dealtfel, nu este prima oară când europarlamentarul atrage atenția asupra scăderii bugetului pentru subvenționarea agricultorilor.

Plățile directe vor exista și după 2020. Sigur că este foarte important cuantumul lor. Pentru noi este o preocupare majoră pentru a se elimina criteriul istoric, și cred că vom reuși acest lucru, astfel încât să încercăm, nu neapărat egalizarea subvențiilor - că nu trăim într-o bulă în care să spunem că noi putem, noi facem și noi dregem - ci să uniformizăm cât se poate aceste subvenții între fermierii din vest și cei din est. Este nevoie de aceleași subvenții prin care să fie sprijinit sectorul agricol.

Noi, românii, primim 150-160 euro subvenție în agricultură (europarlamentarul se referă la subvenția pe suprafață n.r.), pe când polonezul sau francezul primește în jur de 450 de euro. Nu are cum fi fermierul român competitiv. În același timp, să mobilăm fermele cu mașini și utilaje care să ne permită să fim performanți pe piață. Noi culegem fructele cu mâna, iar în Europa se culeg fructele cu mașini care le sortează. După 2020, din păcate, anvelopa financiară nu va fi cea de astăzi fiindcă avem Brexit (ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană n.r.) care se va lăsa, cu siguranță, cu tăieri de fonduri. Agricultura și politica de coeziune vor fi primele vizate fiindcă nu au de unde să taie, plus că au apărut noi provocări în spațiul european, cum ar fi fenomenul migrației, a declarat europarlamentarul, pentru presa locală, Timp Online.  

Politicianul s-a întâlnit astăzi, 13 februarie 2018, cu fermierii din județul Bistrița Năsăud. Daniel Buda (PPE) este membru în Comisia de agricultură din Parlamentul European și unul dintre cei mai activi și vizibili europarlamentari români pe rețeaua de socializare Facebook, fiind mereu receptiv la nevoile fermierilor.

 

Vizualizat: 14891 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Tolea viorel mihai
|
02. 13, 2018. Tuesday 20:35
Aveti dreptate ca sunt multi care iau subventii fara sa lucreze
In ceea ce priveste scaderea subventiilor sau cuantumul lor e o problema pt ca din cauza ca productia autohtona nu este protejata nu reusim sa vindem.
Pt mine unu cea mai mare problema sunt retailerii pt ca nu cumpara productia autohtona.Eu produc ceapa verde si pot vinde chiar si la 0.25 lei legatura dar nici la banii astia retailerii nu cumpara cantitati foarte mari.
Ca sa pot avea profit si sa pot vinde asa ieftin trebuie sa produc cantitati mari pe care nu reusesc sa le vand astfel ca am diminuat suprafata de cultivare.
Astfel ca sa pot avea profit trebuie sa ma folosesc si de subventii.
Daca retailerii ar fi obligati sa cumpere productia interna noi fermierii mici (10 15 ha teren) nu am avea nevoie de subventii si cu aceasta suprafata am putea avea usor castig de 50mii euro pe an
Ei bine decat sa va cramponati ca unii fura sau ca nu avem cadastru mai bine faceti o politica si niste legi ca sa ne ajutati pe noi fermierii mici sa ne vindem produsele si sa opriti importul de alimente contaminate cu tot felul de chimicale.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii