Adama
AGRICOVER

Vom avea o „Bancă a terenurilor” – fie ea chiar şi de probă

Publicat: 03 noiembrie 2011 - 21:55
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
Investitorii străni solicită loturi compacte de teren agricol

Principala piedică în atragerea investitorilor olandezi în domeniul agricol în ţara noastră este fărâmiţarea terenurilor şi lipsa unor loturi mari, compacte, pe care aceştia le-ar putea cumpăra sau arenda, consideră Consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, Wouter Reijers. 

„Vin des la consulat oameni din Olanda interesaţi în investiţiile în agricultură, dar cea mai mare problemă, în toată România, este să găseşti loturi mari, compacte. (...) Şi e păcat pentru că România are chiar un potenţial enorm în domeniul agriculturii”, a precizat consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca joi, la Zalău, în cadrul unei întâlniri avute cu prefectul Vegh Alexandru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc.

Ministerul agriculturii a constituit o „Bancă a terenurilor” de probă
Wouter Reijers a adăugat faptul că la propunerea Ambasadei Olandei, Ministerul Agriculturii a constituit un "Land Bank" (bancă a terenurilor) de probă.
Această „bancă a terenurilor” ar urma să fie coordonată de către cei de la Cadastru, unde există deja date şi se pot astfel constitui loturi mai mari de teren.

Terenuri agricole_b

 

În cadrul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat faptul că Sălajul nu are un relief care să permită realizarea de loturi mari de teren agricol, dar că investiţiile olandeze s-ar putea orienta către creşterea animalelor şi pomicultură.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Potenţialul agricol îi determină  pe nemţii de la Baywa să investească în România

Potenţialul agricol îi determină pe nemţii de la Baywa să investească în România

Compania germană de tehnică agricolă Baywa Aktiengesellschaft intenţionează să investească în România datorită potenţialului agricol ridicat, potrivit directorului diviziei de inginerie al firmei germane, Mayer Siegfried.

Cine sunt preferaţii APIA la plata avansului pe suprafaţă?

Cine sunt preferaţii APIA la plata avansului pe suprafaţă?

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit avansul pe suprafaţă cu predilecţie celor care au luat credite de la bănci în baza sprijinului direct pe hectar pe care îl au de primit pentru acest an, susţine preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Claudiu Frânc, după ce a vorbit cu mai mulţi fermieri din ţară care s-au plâns de această situaţie.

Brăila: Sub semnul secetei pedologice

Brăila: Sub semnul secetei pedologice

Anul acesta a fost unul rodnic şi pentru producătorii din agricultura brăileană. Directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Brăila, ing. Traian Cismaş, a ţinut să precizeze pentru Agroinfo că în urma aplicării unei genetici performante, precum şi a implementării unor tehnologii de înaltă calitate, fermierii au reuşit să obţină producţii bune la toate culturile. 

Vestul României - fruntaş la mărimea suprafeţelor necultivate

Vestul României - fruntaş la mărimea suprafeţelor necultivate

Partea de vest a României are cele mai mari suprafeţe necultivate, această situaţie regăsindu-se atât în judeţul Timiş, cât şi în judeţul Arad, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii a două societăţi comerciale producătoare de maşini şi utilaje agricole, Maschio Gaspardo şi Mayer.

Cât valorează terenul agricol din România?

Cât valorează terenul agricol din România?

Cele peste 13 milioane de hectare de teren agricol din România valorează, în total, peste 25 miliarde euro, reprezentând a cincea parte din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit calculelor efectuate de cotidianul Ziarul Financiar, pe baza anunţurilor de vânzare postate pe internet.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
agricultor
|
11. 04, 2011. Friday 08:46

Bine ca strainii evaluiaza corect potentialul agriculturii romanesti, guvernantii nostri o trateaza cu indiferenta - nesimtitii- Tabara vorbeste dar nimic nu face, de ..este profesor ce sai faci.

1.
agricultorul
|
11. 04, 2011. Friday 08:28

Bine ca recunosc guvernantii ca fac legile la sugestia investitorilor straini in dauna poporului roman! Daca nu i-am impuscat la revolutie....

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii