Adama
AGRICOVER

FAO: Acolo unde administrarea funciară este defectuoasă, există un risc ridicat de corupţie

Publicat: 12 decembrie 2011 - 19:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Corupţia împiedică accesul echitabil la terenurile agricole, care sunt supuse unei presiuni în creştere din cauza schimbării climatice, a extinderii aşezărilor urbane şi a cursei pentru biocombustibili, a avertizat luni într-un raport Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Potrivit raportului, „terenurile sunt supuse în prezent unei presiuni fără precedent din cauza extinderii centrelor urbane şi a zonelor cultivate, atunci când acestea nu sunt pur şi simplu neglijate din cauza degradării lor, a schimbării climatice sau a conflictelor. Aceste evoluţii au subminat normele, procesele şi instituţiile care stabilesc ce resurse sunt utilizate, cine sunt utilizatorii lor, pentru cât timp şi în ce condiţii”, indică documentul, realizat pe baza unor anchete efectuate în peste 61 de ţări.

„Rezultatele studiului reflectă ceea ce le spunem de ani întregi agricultorilor, fermierilor, investitorilor, guvernelor şi ONG-urilor din mai multe ţări în dezvoltare, şi anume că acolo unde administrarea funciară este defectuoasă, există un risc ridicat de corupţie”, menţionează în document Alexander Mueller, reprezentant al FAO.

Teren cultivat_b

Aşadar, graba de a investi în biocombustibili reprezintă una dintre presiunile care afectează utilizarea terenurilor în multe ţări, deoarece acestea „sunt considerate a fi paradisuri atractive pentru investiţiile în biocombustibili”.
Documentul a fost elaborat în comun de către FAO şi Transparency International, organizaţie neguvernamentală ce se ocupă de supravegherea corupţiei.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 5151 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Producătorii agricoli din sectorul vegetal anunţă proteste

Producătorii agricoli din sectorul vegetal anunţă proteste

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR), ca reprezentant legal, în numele tuturor producătorilor agricoli din sectorul vegetal, îşi exprimă indignarea şi protestează energic faţă de înscrierea în Bugetul M.A.D.R. pentru anul 2012 a cuantumului maxim al P.N.D.C. (Plăţi Naţionale Directe Complementare) suma de 37,22 euro/ha, respectiv 162,19 lei/ha.

În Venezuela, guvernul a confiscat 3,6 milioane hectare de teren în zece ani

În Venezuela, guvernul a confiscat 3,6 milioane hectare de teren în zece ani

Guvernul venezuelean, condus de Hugo Chavez, a confiscat, în ultimii zece ani, peste 3,6 milioane hectare de teren, a anunţat duminică agenţia oficială de presă AVN.

Tabără: România ar putea avea probleme cu producţiile agricole în 2012

Tabără: România ar putea avea probleme cu producţiile agricole în 2012

România ar putea avea probleme cu producţiile agricole în 2012, dacă până la sfârşitul lunii martie nu vom avea refăcută rezerva de apă din sol, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Tabără: Ministerul este preocupat de problema irigaţiilor şi de

Tabără: Ministerul este preocupat de problema irigaţiilor şi de "primul siloz", dar nu şi de producţia de grâu din 2012

După ce Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, cu 24 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri, bugetul pe 2012 al Ministerului Agriculturii, acestuia i-a fost acordată suma de 14,9 miliarde de lei, respectiv 2,54% din PIB.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii