Adama
AGRICOVER

Din cauza deşertificării, judeţul Galaţi vrea să „revendice” şi alte zone defavorizate

Publicat: 15 decembrie 2011 - 20:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
APIA a plătit celor 24.000 de fermieri avansul la subvenţia pe suprafaţă în valoare totală de 45 de milioane de lei

Din datele oficiale rezultă că, în perioada 16 octombrie – 28 noiembrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi a plătit un număr de 24 de mii de fermieri cu avans la subvenţia pe suprafaţă de 42 de euro pe hectar, însemnând aproximativ 45 de milioane de lei. 

Suprafaţa solicitată la plată este de 260.000 de hectare
Această valoare este aferentă unei suprafeţe de aproximativ 260.000 de hectare.

„În această „lună a cadourilor” plătim subvenţia pe motorină şi asigurările. Pe asigurări, mai nou, se decontează 50 la sută din valoarea poliţei de către noi. Am început din data de 12 decembrie plăţile pentru acei fermieri care sunt pe zone defavorizate, însemnând 80 de euro pe hectar, regresiv; deci 80 de euro pe hectar pentru fermierul care deţine până în 50 de hectare, 60 de euro dacă are între 50 şi 100 de hectare şi peste o sută - 40 de euro pe hectar. Şi, de asemenea, pentru cei care au pachetul 4, însemnând 130 de euro pe hectar”, ne-a declarat ing. Violeta Nanu, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi.  

seceta_b

Numai şase zone sunt declarate defavorizate
Cu zonele defavorizate este o problemă extrem de serioasă. Oficial, în judeţul de la Dunăre, sunt recunoscute de legislaţie numai şase zone defavorizate – Nămoloasa, Fârţăneşti, Tg. Bujor, Vlădeşti, Suceveni şi Oancea. Dar, situaţia este desprinsă de realitate.

„În judeţul Galaţi ne confruntăm cu fenomene de deşertificare, de eroziune a solului, avem foarte multe zone aride şi nu sunt considerate ca fiind zone defavorizate. De aceea, avem un proiect în fază incipientă, la care lucrăm - administraţia publică locală, Prefectura, Direcţia Agricolă, Cadastrul, primăriile ale căror perimetre le sunt afectate de schimbările climaterice – pentru a încerca să aducem aceste zone la parametrii reali!”, a precizat Nanu. 

Galaţiul are numai de pierdut; zonele defavorizate ridică punctajul la evaluarea proiectelor de finanţare şi au un alt regim, mai relaxat, de impozitare.

Vizualizat: 5919 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Fermierii români vor putea accesa aplicaţia IPA online din bibliotecile publice

APIA: Fermierii români vor putea accesa aplicaţia IPA online din bibliotecile publice

Fermierii români vor putea accesa aplicaţia IPA online privind digitizarea parcelelor agricole prin intermediul bibliotecilor publice, în acest sens fiind semnat un procol de colaborare între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - APIA şi Fundaţia IREX România.

BULETIN AGROMETEOROLOGIC  15 - 21 Decembrie 2011

BULETIN AGROMETEOROLOGIC 15 - 21 Decembrie 2011

Caracteristici meteorologice
În primele zile ale intervalului 15 – 21 decembrie 2011 se va menţine un regim termic al aerului mai ridicat  decât în mod obişnuit, după care, spre sfârşitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, aceasta devenind normală, în aproape toată ţara.

Guvernul a aprobat plăţi pe suprafaţă de 32,42 euro/hectar din bugetul naţional

Guvernul a aprobat plăţi pe suprafaţă de 32,42 euro/hectar din bugetul naţional

Guvernul a hotărât în 14 decembrie că producătorii agricoli vor primi din bugetul naţional doar 141,27 de lei pe hectar, echivalentul a 32,42 euro pe hectar, în contul plăţii naţionale directe complementare pe suprafaţă pentru 2011.

Nicolae Sitaru a demisionat de la conducerea LAPAR

Nicolae Sitaru a demisionat de la conducerea LAPAR

Nicolae Sitaru a demisionat de la conducerea LAPAR din cauza nemulţumirilor membrilor Ligii şi a acuzaţiilor care i-au fost aduse referitor la suma prea mică acordată în acest an producătorilor agricoli în contul subvenţiei naţionale directe pe suprafaţă. Un preşedinte interimar va fi desemnat în 19 decembrie, urmând ca alegeri pentru această funcţie să fie organizate, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Dolj: Autorităţile cer ajutorul Guvernului pentru culturile calamitate de secetă

Dolj: Autorităţile cer ajutorul Guvernului pentru culturile calamitate de secetă

Autorităţile din judeţul Dolj solicită intervenţia Guvernului şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli din judeţ care se confruntă cu probleme din cauza secetei şi pentru a declara calamitate culturile afectate de lipsa precipitaţiilor.

Înfiinţarea culturilor de păioase se efectuează şi la jumătatea lunii decembrie

Înfiinţarea culturilor de păioase se efectuează şi la jumătatea lunii decembrie

Din cauza volumului redus de precipitaţii căzut în ultimele patru luni pe terenurile agricole din judeţul Hunedoara, doar 60% din suprafaţa programată  a fost însămânţată normal, în campania de toamnă a acestui an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii