Adama
AGRICOVER

DAEA, despre PRODUCŢIILE de CEREALE din 2018: Suntem pe PRIMUL LOC în UE la PORUMB şi FLOAREA SOARELUI!

Publicat: 03 decembrie 2018 - 17:09
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CAMPIONI LA RECOLTE. Fermierii români au obţinut anul acesta cele mai mari producţii de cereale din istorie, iar la porumb şi floarea soarelui suntem pe primul loc în Uniunea Europeană, anunţă ministrul Agriculturii, Petre Daea.

România a realizat anul acesta peste 30 de milioane de tone de cereale, faţă de 27 de milioane de tone în 2017. Producţiile de porumb şi floarea soarelui ocupă primul loc în Uniunea Europeană, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Producţia de cereale de anul acesta depăşeşte 30 de milioane de tone. La floarea soarelui am realizat peste 3,35 milioane de tone şi suntem pe primul loc în Uniunea Europeană (UE), fiind cea mai mare producţie de până acum. La porumb mai avem de recoltat 0,5% din suprafaţă în judeţele din centrul tării, dar până în prezent am depăşit 18 milioane de tone. Şi la porumb suntem pe primul loc în UE, a spus Daea, citat de Agerpres.

porumb-cu-bani_bSuprafaţa însămânţată în 2018 cu porumb a fost de 2,415 milioane ha, iar la floarea soarelui de 1,01 milioane ha.

Ministrul Agriculturii a precizat că, în câteva zile, vor fi anunţate datele definitive privind producţiile obţinute în aceste an, dar şi randamentul la hectar.

Pe 25 octombrie 2018, Asociaţia generală a producătorilor de porumb (AGPM) din Franţa, citată de cotidianul Le Monde, estima că România ar urma să recolteze în acest an între 14,5 şi 15 milioane tone de porumb, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cât va recolta Franţa, ceea ce înseamnă că România va prelua coroana de cel mai mare producător european de porumb, „vampirizând” piaţa europeană a porumbului, notează Agerpres.

Recolta de grâu din 2018 a depăşit 10,2 milioane tone, cu peste 2,3% mai mare faţă de anul 2017, când au fost recoltate 10 milioane tone, deşi, potrivit şefului MADR, a fost un an greu, în care „România a fost răvăşită de o serie întreagă de fenomene naturale extreme”.

Recolta de cereale păioase de vară a ajuns la 12,8 milioane de tone, în creştere uşoară (sub 1%) faţă de anul trecut, când a fost de 12,7 milioane de tone. Producţia medie în 2018 a fost de 4.655 kg/ha, comparativ cu 4.598 kg/ha în 2017.

În 2017, România a raportat o producţie totală de cereale de aproape 27 de milioane tone, adică 1,4 tone pe fiecare român, cu recorduri istorice la grâu, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi şi struguri. Producţia de grâu, secară şi triticale a fost de circa 10 milioane tone, cu un randament de 4,83 tone/hectar, în timp ce la porumb, recolta a depăşit 14,5 milioane tone, cu o medie aproape 6 tone/hectar. Şi la floarea-soarelui a fost consemnată o producţie record de 3,167 milioane tone în 2017, cu un randament de 2,72 tone/hectar. În România, cerealele ocupă 60% din suprafaţa ţării.

Anul trecut, România a fost pe primul loc în UE la floarea soarelui (la suprafaţa cultivată şi producţia realizată), locul întâi la porumb boabe la suprafaţa cultivată şi locul doi la producţia realizată, după Franţa. La grâu a fost pe locul cinci în UE, atât la suprafaţa cultivată, cât şi la producţie.

Datele publicate pe 16 noiembrie 2018 de Oficiul European de Statistică (Eurostat) au arătat că România a fost, în 2017, a opta putere agricolă a Uniunii Europene.

Detalii AICI: ROMÂNIA, a OPTA PUTERE AGRICOLĂ a UE în 2017

Vizualizat: 1978 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

COMISIA EUROPEANĂ: CEREALE DE UN MILIARD DE EURO, TRANSPORTATE SĂPTĂMÂNAL ÎN UE!

COMISIA EUROPEANĂ: CEREALE DE UN MILIARD DE EURO, TRANSPORTATE SĂPTĂMÂNAL ÎN UE!

STUDIU COMISIA EUROPEANĂ! În fiecare săptămână, în Uniunea Europeană, sunt transportate 4 milioane de tone de cereale în valoare de un miliard de euro. Deși a fost îmbunătățită capacitatea de stocare a acestora încă există blocaje în sistem. Aceste blocaje duc la deficiențe de aprovizionare și la volatilitatea prețurilor, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ROMÂNIA A EXPORTAT APROAPE 8 MILIOANE TONE de CEREALE!

ROMÂNIA A EXPORTAT APROAPE 8 MILIOANE TONE de CEREALE!

EXPORT! România a exportat, în primele nouă luni din 2017, o cantitate de 7,87 milioane de tone de cereale, în scădere cu 5,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce încasările au înregistrat un recul de 2,5%, până la 1,421 miliarde de euro, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

RAPORT UE: SUPRAFAȚA AGRICOLĂ SCADE! CEREREA DE CEREALE CREȘTE!

RAPORT UE: SUPRAFAȚA AGRICOLĂ SCADE! CEREREA DE CEREALE CREȘTE!

OFICIAL UNIUNEA EUROPEANĂ! Un raport al Uniunii Europene, publicat pe 18 decembrie 2017, arată că suprafața agricolă este într-o continuă scădere. Declinul este cauzat de urbanizare și de folosirea suprafețelor de teren pentru construcții și mai puțin pentru culturile agricole. Același document susține că este în continuă creștere cererea de cereale, dar prețurile rămân scăzute.

ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA PRODUCȚIA DE CEREALE DIN UE!

ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA PRODUCȚIA DE CEREALE DIN UE!

PRODUCȚIE RECORD. Statele membre ale Uniunii Europene au produs în anul 2016 o cantitate de 301,8 milioane de tone de cereale (inclusiv orez), 21,76 milioane de tone provenind din România, care a fost depăşită de Franţa, cu 54,2 milioane de tone de cereale, Germania, cu 45,4 milioane de tone, Polonia, cu 29,8 milioane de tone, Spania, cu 24,1 milioane de tone, şi Marea Britanie, cu 21,9 milioane de tone, arată datele publicate joi de Eurostat.

TRADERII de CEREALE CER AJUTORUL AUTORITĂȚILOR STATULUI!

TRADERII de CEREALE CER AJUTORUL AUTORITĂȚILOR STATULUI!

INFRASTRUCTURĂ ȘI PIEȚE DE EXPORT! Asociaţia Română a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA) solicită implicarea autorităţilor statului în vederea îmbunătăţirii infrastructurii de transport intern şi sprijin pentru a putea intra pe noi pieţe de export, ţinând cont de competiţia acerbă de pe piaţa cerealelor.

Ce facem cu PRODUCŢIILE RECORD de CEREALE?

Ce facem cu PRODUCŢIILE RECORD de CEREALE?

PRODUCŢII ISTORICE, în 2017, la grâu, secară şi triticale, rapiţă, orz şi floarea soarelui. Şi la porumb se estimează o producţie foarte bună. UNDE LE DEPOZITĂM? CUM LE VINDEM?

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Vladu
|
12. 04, 2018. Tuesday 22:18
Suntem de rușine. Exportăm producțiile record și importăm pâine și biscuiți. Alți europeni obțin foloasele, nu poporul român.
1.
ing.Traian Ghinoiu
|
12. 04, 2018. Tuesday 08:00
A fost ,intradevar, unul din cei mai buni ani pentru prasitoare ! A ajutat si Dumnezeu dar sa dam Cezarului ce e al lui ! Ca niciodata ploile au venit la timp ;guvernantii au inteles foarte bine rolul subventiilor venite "inainte de timp"! Cuplate cu multa competenta profesionala a majoritatii fermierilor si o dotare pe masura am reusit ce demult am dorit ! Dar cum se spunea in sistemul trecut ,mai e mult pana departe ! Potentialul nostru pe acest domeniu e imens ! Important e ca s-a creat emulatia ,exista o responsabilitate a administratiei centrale agricole, in final toata lumea e cuplata pe succes ! Doamne ajuta !
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii