Adama
AGRICOVER

Ce cantități de cereale din Ucraina au intrat în România!

Publicat: 20 februarie 2024 - 23:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunță că nu a emis nicio licență de import pentru produse agricole din Ucraina din octombrie 2023 până pe 20 februarie 2024.

Importurile de produse agricole din Ucraina sunt reglementate prin Ordonanța de Urgenţă nr. 84/2023 privind instituirea unui mecanism de consultare şi reacție coordonată în contextul implementării sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole, în vigoare de la jumătatea lunii octombrie 2023.

Produsele agricole care fac obiectul importului reglementat prin OUG 84/2023 sunt: grâul și meslinul, porumbul, semințele de rapiță sau de rapiță sălbatică, chiar sfărâmate, semințele de floarea-soarelui, chiar sfărâmate.

În decembrie 2023, pe lista produselor care pot fi importate din Ucraina doar pe bază de licență au fost adăugate făina și zahărul.

”Având în vedere că MADR nu a eliberat până în prezent nicio licență de import pentru produse proveniență Ucraina, potrivit legislației în vigoare, de la începutul anului 2024 și până în prezent nu au fost realizate importuri în România de cereale proveniență Ucraina, precizează MADR.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe baza informațiilor furnizate de ANSVSA și Autoritatea Vamală Română privind situația importurilor de cereale din Ucraina în anul 2023, din iulie 2023 nu au mai fost importate din Ucraina grâu, porumb și floarea soarelui pentru consum uman sau furajer.

În primele șase luni din 2023, în România au fost importate din Ucraina 210.654 tone de grâu, 561.096 tone de porumb și 71.920 tone de floarea soarelui.

Datele publicate pe 20 februarie 2024 de Autoritatea Vamală Română (AVR) arată că în intervalul 1 ianuarie - 15 februarie 2024, prin 2.147 de operaţiuni, au fost plasate în regim vamal de tranzit în ţara noastră 441.401 tone de grâu, respectiv 300.994 tone de porumb din Ucraina.

Ministrul Florin Barbu, la Vama Siret! Ce s-a găsit în camioanele care vin din Ucraina!

Vizualizat: 753 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii