Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) încurajează reprezentanţii industriei de panificaţie să adopte bune practici în etichetare şi în utilizarea aditivilor alimentari, pentru a respecta cerinţele europene şi naţionale şi pentru a câştiga încrederea consumatorilor.
Discuțiile s-au desfășurat în cadrul unei întâlniri între conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi reprezentanţii asociaţiilor operatorilor economici din industria de panificaţie, ROMPAN şi ANAMOB, care a avut loc la sediul ANPC.
”Discuţiile s-au axat pe consilierea operatorilor economici din acest sector şi pe clarificarea modului de respectare a prevederilor legale aplicabile, în special Regulamentele UE nr. 1169/2011 şi nr. 1129/2011, referitoare la produsele de panificaţie şi patiserie comercializate”, arată un comunicat al ANPC, citat de Agerpres.
Printre temele abordate s-au aflat:
Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a reiterat angajamentul instituţiei de a colabora activ cu operatorii economici şi asociaţiile de profil pentru a crea un mediu economic corect şi competitiv.
”Respectarea legislaţiei este esenţială nu doar pentru protecţia consumatorilor, ci şi pentru consolidarea încrederii în industria alimentară din România. Vom continua să oferim suport şi consiliere operatorilor economici, dar şi să monitorizăm atent respectarea normelor în vigoare”, a declarat oficialul ANPC.
De asemenea, reprezentanţii ROMPAN şi ANAMOB au evidenţiat preocupările şi provocările întâmpinate de membrii asociaţiilor, subliniind dorinţa comună de a îmbunătăţi standardele din industrie.
(Sursa: Agerpres)