Medicii arădeni sfătuiesc populaţia să nu consume ciuperci culese de pe câmp sau din pădure.
Medicii atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de ciupercile toxice care cresc pe câmp sau prin pădure. Aceştia informează consumatorii de faptul că există, mai ales, în această perioadă posibilitatea apariţiei cazurilor de intoxicaţie acută.
Arădenii sunt sfătuiţi să consume doar ciupercile crescute în sere autorizate şi comercializate în magazine, deoarece ciupercile din flora spontană pot fi toxice şi chiar mortale.
„Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor şi de starea de sănătate anterioară a consumatorilor”, a declarat dr. Negru Dana, director executiv adjunct DSP Arad, pentru adevărul.ro.
Aceasta mai informeză şi despre simptomele intoxicării, acestea sunt: greaţă, vomă, diaree, uscăciunea gurii, slăbiciune generală, iar în cazurile grave dereglări de conştienţă, halucinaţii, convulşii, comă.