Adama
AGRICOVER

Profitabilitate maximă cu combinele John Deere

Publicat: 26 mai 2011 - 14:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 7-11 martie, IPSO Agricultură a desfăşurat trei întâlniri cu fermierii, reunite sub sloganul „Grain Days”, pentru a prezenta noutăţile din oferta 2011. Evenimentele au avut loc la Craiova, Oradea şi Feteşti. La cel de la Feteşti am participat şi noi, pentru a afla mai multe detalii despre ultimele modele de combine John Deere.

Combina John Deere

Fermierii din zona de Sud-Est au aflat date despre companie şi un istoric al produselor din ultimii 30 de ani, dar şi specificaţii tehnice despre combinele actuale John Deere. La acest eveniment a fost invitat şi Peter Boettcher, reprezentat german al producătorului, care a pus accentual pe trei serii de combine - W, T şi S. De altfel, în curtea centrului IPSO de la Feteşti erau expuse trei modele diferite din gama W - 540 şi T - 670 (cea mai mare combină cu scuturători din lume) şi câteva modele de tractoare, din gama 5100 R, 6330 şi 6930.

100 de ani de la prima combină JD
Anul acesta compania celebrează o sută de ani de la fabricarea primei combine şi se mândreşte cu performanţe comerciale în întreaga lume: a vândut atât de multe combine, încât una din două pâini este recoltată cu o tehnologie produsă într-una din cele patru fabrici JD.
John Deere pune a dispoziţia clienţilor săi o gamă completă de combine, de puteri diferite şi tehnologii diverse, de la cele clasice pe scuturători cum este W sau cele cu separaţie tengenţială (combinele din clasa T), cele hibrid de tipul C şi cele axiale din familia S. Puterile variază între 200 şi 530 de CP.
IPSO Agricultură, dealerul John Deere pentru România, pune la dispoziţia clienţilor săi cinci modele de combine, cu patru tehnologii de batere: două combine, 1470 şi 1570, la fel ca şi seria W sunt clasice, cu scuturători, în timp ce la cele din seria T s-a introdus un cilindru de separare suplimentar, iar pentru a se recolta mai mult a fost construită o combină din clasa C - cu doi cilindri de separare în locul scuturătorilor şi o combină de mare capacitate - S690.

Combina John Deere       Combina John Deere       Combina John Deere     Combina John Deere

Modelele 1470 şi 1570
Aceste două combine, fabricate în Brazilia, sunt prevăzute cu: cinci scuturători şi o putere de 204 CP pentru 1470, respectiv şase scuturători şi o putere de 262 CP, pentru modelul 1570. Putem remarca un bătător mare, de 610 milimetri, care este urmat de un postbătător de 380 milimetri cu patru aripioare, care aruncă materialul recoltat spre cele cinci sau şase scuturători cu lungimi diferite, în funcţie de mărimea combinei.

Seria W
Modelele din această serie sunt printre cele mai vândute în România. Combinele W sunt destinate fermelor mijlocii şi de dimensiuni mai mici. Gama cuprinde trei modele cu puteri diferite şi cu diferenţe la numărul de scuturători, în funcţie de capacitatea de recoltare pe care o dorim.
Modelul W540 dispune de un transpostor lung, care permite o vizibilitate sporită şi un bătător de 660 milimetri cu zece bare, din care patru vor fi în permanenţă în contact cu materialul recoltat, ceea ce se traduce într-o calitate superioară a seminţelor, mai ales la cele mari (soia, floarea soarelui). Aceasta înseamnă că la un diametru mare se va lucra cu viteze mici de recoltare. Urmează apoi un postbătător de 400 de milimetri cu opt aripioare, iar materialul recoltat ajunge pe 5 sau 6 scuturători de 4,6 metri, cu mai multe trepte înclinate. În funcţie de necesităţi, puteţi modifica structura scuturătorilor, aceştia fiind fixaţi printr-o serie de şuruburi ajustabile.
Acest tip de combină prezintă şi avantajul că se poate obţine o cantitate mai mare de paie, ceea ce este prielnic pentru fermierii care au şi animale, în afară de culturi.

ipso-7_b

Combina W540 este produsă în patru variante, cu puteri între 290 şi 400 CP.
Acest model a fost prezentat pentru prima dată în noiembrie 2007 la târgul Agritechnica de la Hanovra, unde a primit medalia de argint pentru sistemul inovativ de separare cu cilindru intermediar, iar în termen de patru luni a ajuns în posesia primului fermier român.
Combina are acelaşi bătător de 660 milimetri cu 10 bare, însă acesta este urmat de un uniformizator care împiedică întoarcerea materialului înapoi şi previne spargerea boabelor. Materialul este preluat de un cilindru cu degete, care va aranja materialul deschizând nişte canale, astfel încât acesta să îşi găsească locul, după care va intra într-un cilindru tangenţial, spre o grilă.
Viteza de recoltare este de aproximativ 7-8 km pe oră.

Combina John Deere      Combina John Deere       Combina John Deere

Seria T
Combina T670 este una de mare capacitate şi poate recolta o masă mare, de la 9 metri pentru grâu şi 12 metri pentru porumb, la o singură trecere. Cu această combină s-a reuşit recoltarea a maxim 360 de tone pe zi. Diferit faţă de concurenţă este rotorul unic cu un cilindru axial în formă de con, care permite recoltarea oricărui tip de cultură, cu boabe mici sau cu boabe mari. Aceste maşini sunt concepute simplu dar eficient, pentru o fiabilitate ridicată, cu necesităţi minime de întreţinere. Acest tip de combină este recomandată exploataţiilor care deţin minim 500 de hectare.
Pierderile tehnologice pe care le admite sunt de maxim 1 la sută, pentru că tehnologia John Deere este atât de precisă încât permite fermierilor planificarea activităţii, pentru a şti exact momentul de amortizare a investiţiei.


Vizualizat: 7057 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii