Adama
AGRICOVER

Geringhoff - un nou header gigant

Publicat: 31 martie 2020 - 17:08
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Constructorul german Geringhoff produce primului său header pliabil pentru porumb pe 20 de rânduri şi care desfășurat are o lăţime totală de aproape 16,0 m. Geringhoff este o companie de familie, înfiinţată în urmă cu 140 de ani iar construcţia noului header reprezintă şi un mod de a marca această aniversare. Headerul gigant este produs în fabrica din Ahlen (Germania), comandă specială pentru un client sud-african.

Compania a mai livrat headere cu o lățime asemănătoare în Africa de Sud, unde distanţa dintre rânduri la culturile prăşitoare variază de la 50cm la 100cm. Headerele livrate anterior au fost rigide și cu mai puține unități de rând (12-15 unități rând) şi 13-15m lăţime de lucru.

Acesta este primul header pliabil pe 20 rânduri şi 16,0m lăţime de lucru al companiei germane. Adăugarea de unități de rând suplimentare nu este o sarcină uşor de realizat, iar greutatea suplimentară adăugată extremităţilor a necesitat reproiectarea completă a structurii de rezistenţă a headerelui. Noul header are o unitate centrală de 10 rânduri şi două unități pliabile de câte cinci rânduri pliate peste partea superioară a cadrului rigid. "Întotdeauna credem că nu fi mai mare, dar fermierii din întreaga lume încă găsesc modalități de a produce mai eficient. Prin dezvoltarea versiunii cu 20 de rânduri am arătat că suntem pregătiți să răspundem nevoilor specifice ale clienților și suntem pregătiți pentru ceea ce ne rezervă viitorul" a declarat Hendrik Schneider, manager produse Geringhoff.

geringhoff_20randuri_b

Lăţimea headerelor pentru porumb este limitată, în special, de capacitatea de ridicare a combinelor disponibile în prezent. Headerul gigant are o greutate de 7,3 tone şi fost proiectat "personalizat" pentru o combină John Deere S790. Geringhoff nu exclude posibilitatea ca acest nou header de 20 rânduri să intre în producţia de serie, dar este puţin probabil că îl vom vedea în Europa sau America de Nord. În Europa, lățimea standard dintre rânduri este de 70-80cm, iar headerele cu opt rânduri sunt cele mai frecvente. În majoritatea fermelor din America de Nord lățimea dintre rânduri (la culturile prăşitoare) este de 50cm sau 75cm, iar cele mai des folosite headere au 12-16 rânduri.

Vizualizat: 3376 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Demisie la vârul CNH Industrial

Demisie la vârul CNH Industrial

Pentru industria maşinilor agricole demisia lui Hubertus Mühlhäuser din funcția de director general al CNH Industrial este o ştire importantă, chiar dacă în aceste vremuri nu va provoca (probabil) prea multă vâlvă la nivelul fermierilor.

John Deere - Prototip de tractor autonom/electric la Agritechnica 2019

John Deere - Prototip de tractor autonom/electric la Agritechnica 2019

La fel ca şi alţi producătorii de tractoare, compania John Deere a prezentat în ultimii ani numeroase concepte de tractoare autonome și electrice, dar pentru Agritechnica 2019 (10-16 noiembrie) se anunţă o ultimă versiune, cea mai radicală. Noul concept de tractor autonom prezentat combină ceea ce seamănă cu jumătatea frontală a unui tractor pe şenile conectat printr-un punct de articulare la un set de discuri.

Record mondial pentru Kuhn şi John Deere

Record mondial pentru Kuhn şi John Deere

Un tractor John Deere 6250R echipat cu o greblă de răvăşit şi adunat - Kuhn GA 15131 a stabilit un nou record mondial de adunat fânul în brazde, pe o suprafaţă totală de 188,9ha (patru parcele), în timp de opt ore.

Recordul mondial a fost stabilit pe terenul deluros unei ferme de vaci de lapte din Jutland, regiunea centrală, Danemarca. Mikael Skeldal, care conduce ferma împreună cu cei doi frați și sora sa, a condus tractorul John Deere 6250R (300CP) echipat cu sistem de ghidare AutoTrac, terminalul intuitiv Gen4 CommandCenter și joystick-ul ergonomic CommandPRO.

John Deere - Aur la Agritechnica 2019

John Deere - Aur la Agritechnica 2019

DLG, organizator al Agritechnica, a anunțat ieri (19 septembrie) câștigătorii "Premiilor Agritechnica Innovation". Juriul DLG, din care face parte şi prof. dr. Ovidiu Ranta, a acordat o singură medalie de aur şi 39 medalii de argint pentru inovații Agritechnica 2019.

Premiul Agritechnica Gold Innovation 2019 a fost obţinut de John Deere pentru "Cutia de viteze eAutoPower e8WD pentru tractoare mari 8R", inovaţie dezvoltată împreună cu Joskin.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii