Consiliul Judeţean (CJ) Timiş ar trebui să formeze o comisie cu specialişti din agricultură pentru a urmări problemele învăţământului profesional agricol, care riscă să dispară în următorii ani, consideră Marin Popescu, consilier pe probleme de învăţământ preuniversitar la Universitatea de Vest Timişoara (UVT).
Potrivit acestuia, judeţul Timiş a pierdut în ultimii ani opt dintre cele 10 şcoli profesionale cu profil agricol, astfel că autorităţile judeţene vor fi obligate să le reînfiinţeze, în următorii ani, în contextul cererii de pe piaţă, în special din partea investitorilor străini, care caută mână de lucru calificată în acest sector economic. „Am avut 10 licee cu profil agricol până nu de mult; azi mai avem doar două, la Sânnicolau Mare şi la Timişoara, iar de anul viitor, cu siguranţă, va rămâne doar unul. (...). Şcoala profesională nu funcţionează, din păcate, aşa cum ar trebui. Întâlnirile noastre cu oameni de afaceri ne-au pus într-o postură proastă din perspectiva sprijinului pe care ar trebui să li-l dăm, în sensul în care au nevoie de înfiinţarea acestor şcoli profesionale”, a declarat Marin Popescu.
O astfel de comisie ar urma să elaborze o strategie şi un raport în ceea ce priveşte paşii următori.Conform lui Popescu, în luna februarie, liderii administraţiei timişene vor avea un plan pentru susţinerea Şcolii profesionale agricole de la Voiteg (judeţul Timiş), proiect ce va fi materializat cu sprijinul Consulatului German.
Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin a precizat că este de acord cu acest proiect.”Consulatul German de la Timişoara este de acord cu acest proiect şi vom hotărî împreună ce vom face cu Şcoala agricolă de la Voiteg”, a subliniat Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.
sursa: Agerpres