Întreprinderea germană de tehnică agricolă deschide un Centru regional în România
Harsewinkel / Bucureşti, august 2011 România a câstigat mult în ponderea agriculturii europene, ajungând actualmente pe locul patru în Europa în ce priveste suprafaţa agricolă utilă. Tot mai mulţi agricultori şi prestatori de servicii de pe teritoriul acestui stat central-european se decid pentru utilajele CLAAS.
Acum, CLAAS vine şi mai mult în întâmpinarea solicitărilor clienţilor săi români, prin înfiinţarea unui Centru regional şi a unei structuri comerciale exclusive. Prin aceasta, întreprinderea familială CLAAS subliniază importanţa pieţei româneşti şi dezvoltarea economică pozitivă a acesteia.
Toţi partenerii de distribuţie ai CLAAS din România vor fi sprijiniţi direct începând din octombrie de către Centrul regional, ceea ce va îmbunătăţi considerabil deservirea clienţilor.
Partenerul de distribuţie al CLAAS, S.C. AGROCOMERŢ Holding S.A. cu sediul în Timişoara se va concentra împreună cu filialele sale pe viitor în vestul şi în sud-vestul ţării. Ceilalţi parteneri de distribuţie vor acoperi complet celelalte regiuni ale României. În afară de aceasta, CLAAS va înfiinţa puncte suplimentare de vânzare şi de asistenţă şi service în ţară.
Toţi vor avea în comun sprijinirea de către noul Centru regional CLAAS din apropierea Bucureştiului, care răspunde prin specialişti din ţară de afacerile zilnice şi de continuarea dezvoltării prezenţei CLAAS.
În plus, CLAAS va deschide un depozit de piese de schimb, care va oferi cea mai bună şi astfel cea mai rapidă aprovizionare a clienţilor cu piese de schimb si cu service prin reţeaua de distribuitori CLAAS. „Astfel, noi garantăm că cerinţele crescânde ale clienţilor noştri vor fi pe viitor şi mai bine luate în considerare prin noile structuri de distribuţie, de piese de schimb şi de service din România”, declară directorul regional CLAAS Karl-Hubertus Reher.
CLAAS este o companie familială fondată în 1913 în Germania, fiind unul dintre liderii mondiali în producţia de tehnică agricolă, cu peste 9.500 angajaţi şi cu o cifră globală de afaceri de 2,5 miliarde de Euro (2010). Cele 14 centre de producţie, dintre care şapte în Germania şi alte şapte în Franţa, Rusia, Statele Unite, India şi Ungaria, asigură pe plan internaţional apropierea de clienţi.
Combinele CLAAS sunt lidere europene de piaţă, iar combinele de recoltat furaje CLAAS ocupă pe plan internaţional primul loc. Paleta de produse include de asemenea şi tractoare, prese, utilaje de recoltat masa verde, încărcătoare telescopice şi cea mai recentă tehnologie informatică agrară.