Adama
AGRICOVER

Brăila: Staţiile ANIF care trag apă din Dunăre s-au colmatat din cauza contractelor puţine pentru irigaţii

Publicat: 05 octombrie 2011 - 22:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Mai puţin de o treime din suprafaţa agricolă a judeţului Brăila a fost irigată în acest an

Staţiile Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) de pe teritoriul judeţului Brăila, care trag apă din Dunăre, s-au colmatat anul acesta din cauza contractelor prea puţine încheiate pentru irigaţii, a declarat, în şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul de Brăila, Dumitru Popa.

„ANIF are probleme deoarece s-au colmatat staţiile care trag apa din Dunăre. Au încercat şi au reuşit, cu ajutorul utilizatorilor de apă şi cu forţe proprii, să le decolmateze, dar, dacă nu plouă, pentru că sunt foarte puţine comenzi de apă, vor fi probleme. Avem semnale de la agricultorii care şi-au pus rapiţa în pământ că şi-au cam compromis cultura respectivă. Suntem un judeţ eminamente agrar şi vremea afectează în mod direct ceea ce se întâmplă în agricultură”, a spus Dumitru Popa, citat de Agerpres.

Contracte de irigaţii pentru cca. 118 mii ha de teren agricol în 2011 în judeţul Brăila

Potrivit datelor Direcţiei Agricole Brăila, anul acesta, în judeţul Brăila au fost încheiat contracte de irigaţii pentru o suprafaţă de 118.373 ha, dintr-un total de 387.363 ha de teren agricol, şi au fost udate 49.683 ha cultivate cu porumb, 21.229 ha de grâu, 19.579 ha de orez, 4.586 ha de soia, 5.417 ha de rapiţă, 5.892 ha cu legume, 370 ha cu plante furajere, 199 ha de floarea soarelui şi 196 ha de vii şi livezi.

Vizualizat: 2657 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

USIF: Guvernul a distrus sectorul de Îmbunătăţiri Funciare

USIF: Guvernul a distrus sectorul de Îmbunătăţiri Funciare

Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare (USIF) a transmis un comunicat în care acuză Guvernul că „a dat liber la distrugerea acestui sector de activitate”.

Reorganizarea ANIF: Ce modificări aduce noul sistem?

Reorganizarea ANIF: Ce modificări aduce noul sistem?

În şedinţa Guvernului, din data de 28 septembrie 2011, a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare.

Gorj: Agricultură fără irigaţii, nici un produs agricol la export

Gorj: Agricultură fără irigaţii, nici un produs agricol la export

După ce industria extractivă a cărbunelui nu va mai exista, în judeţul Gorj, agricultura ar putea susţine economia judeţului. Situaţia actuală este însă destul de sumbră.

Tabără: Un sistem de irigații este mai important decât o autostradă

Tabără: Un sistem de irigații este mai important decât o autostradă

În cadrul conferinței „Mediafax Talks about Agriculture”, ministrul Agriculturii a declarat mai importantă, pentru România, construcţia unui sistem de irigaţii eficient decât aceea a unei autostrăzi. 

Ministrul, calamitatea şi coplata

Ministrul, calamitatea şi coplata

În lipsa apei, plantele intră în stres hidric. În lipsa fondurilor, guvernanţii intră într-un altfel de stres! Trebuie să găsească bani şi din piatră seacă. Ei bine, din puţul sec al gândirii, Executivul vrea să scoată bani din... canalele de desecare! Şi aceasta, cu ajutorul ANIF, o administraţie aflată în moarte clinică, duuusă în aval de curentul restructurării.

Un act normativ reglementează tariful de livrare a apei pentru irigaţii

Un act normativ reglementează tariful de livrare a apei pentru irigaţii

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 65/2011, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr 457/2011, a fost modificată Legea Îmbunătăţirilor Funciare nr 138/2004. Astfel, acest act normativ aduce noi prevederi privind tariful pentru livrarea apei pentru irigaţii şi a tarifului sezonier, modalitatea de ajustare periodică a acestora, termenul de aducere la cunoştinţa beneficiarilor a cuantumul acestor tarife. 

Agricultura: fără irigaţii, fără fonduri, fără recolte...

Agricultura: fără irigaţii, fără fonduri, fără recolte...

Agricultura are nevoie de irigații pentru a evita efectele negative ale condițiilor meteo ce se anunță în acest an, dar finanțarea pentru sistemele de irigații se găsește foarte greu, scrie capital.ro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii