Începând cu 20 ianuarie 2014, Camera Agricolă (CA) Neamţ a angajat, prin concurs, cinci funcţionari cu normă întreagă: un manager de proiecte, un economist, un jurist şi doi consilieri.
Până pe 8 martie a.c., „caravana” de informare a fermierilor asupra obiectivelor propuse de CA s-a deplasat prin toate comunele judeţului.
Conducerea executivă lucrează la inventarierea şi reactivarea măsurilor de finanţare nerezolvate din cadrul GAL-urilor din judeţ, iar două proiecte sunt deja în curs de întocmire. Conducerea CA Neamţ, împreună cu unităţile şcolare cu profil agricol, cu Staţiunea de Cercetări Agricole Secuieni şi cu agenţii economici agricoli din judeţ, se preocupă de identificarea posibilităţilor de pregătire profesională a tinerilor pentru meseriile solicitate în sectorul agricol. Un alt demers este informarea instituţiilor publice din judeţ asupra obiectivelor şi priorităţilor CA.
După alegerile din 24 noiembrie 2013, când la vot s-a prezentat aproape 19% din electoratul judeţean, pe 5 decembrie 2013, Colegiul Camerei Agricole Neamţ şi-a desemnat structura de conducere. Preşedinte a fost ales Vasile Balcan, managerul Marsat Roman, care a candidat din partea Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr. Celelalte funcţii ale colegiului permanent au fost adjudecate de Mihai Tărâţă - vicepreşedinte, Vasile Pop-Silaghi - secretar general, Cezar Sava - director executiv, Dumitru Zaharia, Radu Bălău şi Dumitru Trotuş - membri. Ceilalţi membri ai Colegiului, format din 20 de reprezentanţi, sunt: Marian Şerban, Mihai Hanganu, Iulian Bucătaru, Lazăr Latu, Alexandru Alterescu, Sorin Ulea, Dumitru Furtună, Ioan Tănasă, Vasile Ceauşu, Dinu Hârţan, Dumitru Plugaru, Doru Mazăre şi Iulian Dandu.