Adama
AGRICOVER

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Aproape de final în RUSIA

Publicat: 03 septembrie 2020 - 15:59
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Campania de recoltare la grâu se apropie de final în Rusia. La 1 septembrie, grâul de pe 73,6% din suprafaţa cultivată (21,7 milioane hectare) era în hambare, iar vremea favorabilă îi ajută pe fermieri să se apropie de finalul campaniei de anul acesta. Randamentul mediu a continuat să scadă săptămâna trecută cu 4,5%, acesta ajungând la 3,4 tone grâu/ha, deoarece s-a intrat la recoltat şi în regiunile mai puțin productive din Ural şi Siberia.

Până la data menţionată, fermierii din Rusia au recoltat 73,6 milioane de tone de grâu. USDA se așteaptă ca Rusia să producă în total 78 milioanede  tone de grâu în anul de comercializare 2020/2021, o cifră rezervată în comparație cu alte prognoze, deoarece USDA nu include şi producția din Crimeea, aşa cum fac alți analiști.

Lan de grâu_b 

În acelaşi timp, orzul a fost recoltat de pe 78% din suprafaţa cultivată, cu un randament mediu de 2,84 tone/ha, de pe cele 6,6 milioane hectare şi un total de 18,9 milioane de tone de orz.

Campania de recoltare la floarea-soarelui este abia la început, fiind recoltate doar 514,3 mii tone, de pe 338,4 mii hectare (4% din suprafața prognozată), cu un randament de 1,52 tone/ha.

Rapița a fost recoltată de la 526,8 mii ha, ceea ce reprezintă 35,3% din suprafața semănată, cu o producţie de 1,2 milioane tone şi un randament de 2,25 tone/ha.

În primele zile ale lunii septembrie a început şi campania de recoltat la porumb în Rusia, cultură pentru care USDA estimează o producţie de 15,3 milioane tone.

Producţia totală de cereale şi oleaginoase a Rusiei este estimată de USDA la 101,3 milioane tone, în sezonul 2020/2021.

Vizualizat: 2020 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CINE FACE PREŢURILE CEREALELOR în ROMÂNIA?

CINE FACE PREŢURILE CEREALELOR în ROMÂNIA?

PRODUCŢII MICI, PREŢURI MICI. Preţurile pe care le oferă traderii de cereale fermierilor români sunt aproape identice şi mult prea mici, se plâng mulţi fermieri. Chiar şi anul acesta, în care producţia de cereale este, în multe zone, foarte slabă, din cauza secetei, preţurile au rămas aproape la fel ca în anii trecuţi.

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

Direcția generală pentru agricultură a Comisiei Europene a publicat cele mai recente date privind producția, comerțul și prețul tomatelor în UE. După cum se menționează în document, prețurile europene medii înregistrate în principalele țări producătoare (Spania, Italia, Franța și Olanda) arată o scădere generală față de sezonul precedent.

TOȚI pentru VIN, o inițiativă Syngenta pentru susținerea viticulturii românești

TOȚI pentru VIN, o inițiativă Syngenta pentru susținerea viticulturii românești

Syngenta a lansat platforma de e-commerce „TOȚI PENTRU VIN” în cadrul unei întâlniri digitale în direct cu viticultorii din România. Acest proiect vine să susțină angajamentele de sustenabilitate lansate la începutul lunii iulie de către Syngenta, prin formarea parteneriatelor și sprijinirea lanțurilor de aprovizionare. Astfel de proiecte și parteneriate au un impact pozitiv asupra întregului sector agro-alimentar, aducând beneficii atât viticultorilor cât și consumatorilor.

MyGalileoDrone - Concurs pentru drone lansat de GSA

MyGalileoDrone - Concurs pentru drone lansat de GSA

Agenția Europeană GNSS (GSA), responsabilă cu gestionarea sistemelor de satelit europene Galileo și EGNOS, a lansat competiția MyGalileoDrone. Deschisă pentru companii, studenți și antreprenori, competiţia reprezintă o bună oportunitate de a transforma o idee strălucită într-o afacere reală.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

Zvonurile privind oferta redusă grâu furajer din regiunea Mării Negre au fost alimentate şi de ştirile potrivit cărora traderii se străduiesc să acopere volumul de marfă și caută să își cumpere ieșirea din obligațiile contractuale de export, pe fondul lipsei de oferte fizice. Procesul, care este cunoscut sub denumirea de „washout” ("spălare"), vine după ce oferta de grâu lipseşte de mai bine de o lună în regiunea Mării Negre.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii