Adama
AGRICOVER

Franţa exportă mai mult grâu şi orz către China

Publicat: 21 decembrie 2021 - 13:52
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Pe parcursul săptămâni care s-a încheiat la 15 decembrie, Franţa a exportat 142 mii tone grâu, cel mai mare volum de la jumătatea lunii octombrie. China a fost din nou principalul destinatar (în săptămâna de raportare) cu 96,1 mii tone, urmată de Maroc (32,9 mii tone) și Gabon (13,4 mii tone).

Exporturile franceze cumulate de grâu de panificaţie pe parcursul sezonului 2021/2022 (de la 1 iulie și până la 15 decembrie), se ridică la 2,2 milioane de tone. Algeria a fost principala destinaţie (799,5 mii tone sau 39%), urmată de China (600 mii tone sau 27%) și Maroc (177 mii tone sau 8%).

În aceeaşi perioadă a sezonului de comercializare, exporturile franceze de orz au ajuns la 1,5 milioane de tone. Principalele destinații au fost China (1,2 milioane tone sau 82%), Mexic (61,5 mii tone sau 4%) şi Columbia (60 mii tone sau 4%).

Exporturile totale de grâu ale Franţei, grâu de panificaţie şi grâu furajer, în perioada 1 iulie - 6 decembrie, au fost de aproape 2,9 milioane de tone, față de 3,1 milioane de tone în aceeași perioadă din 2020, potrivit datelor Comisiei Europene.

Orz_b

China are mare nevoie de cereale

În noiembrie, a cincea lună a sezonului 2021/2022, potrivit unei estimări inițiale bazate pe datele de încărcare, exporturile franceze de grâu către destinații din afara blocului comunitar au totalizat 802,7 mii de tone.

China a depășit din nou Algeria ca principală destinație pentru grâul francez începând cu luna decembrie. Comercianții au raportat vânzări mari către China şi pentru lunile următoare, în timp ce Algeria va trebui să apeleze la alte surse decât cele franceze pentru a-și acoperi necesarul de grâu.

Cumpărătorii chinezi au făcut achiziții mari de grâu și orz francez, dar şi porumb și orz ucrainean, au declarat surse comerciale, profitând de o pauză în creșterea prețurilor pentru a-și acoperi o parte din nevoile de cereale furajere. China a făcut, de asemenea, achiziții importante de grâu furajer australian.

Aceste tranzacțiile arată că, în continuare, Chinei are nevoie de cantităţi importante de cereale, în pofida recoltei interne bune de porumb și a dificultăților din industria porcină și, totodată, ilustrează disponibilitatea cumpărătorilor de a profita de scăderea prețurilor internaționale.

Contractele la termen pentru grâu au urcat luna trecută la un maxim al ultimilor nouă ani în Statele Unite și la un nou record în Europa, alimentate de îngrijorarea privind pagubele provocate de ploile care au afectat recolta australiană și de restricțiile impuse de Rusia la exporturi.

Vizualizat: 1773 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Document Guvern! Noile subvenții APIA de 10.000 euro/an/fermier și 20.000 euro/an/fermier!

Document Guvern! Noile subvenții APIA de 10.000 euro/an/fermier și 20.000 euro/an/fermier!

O lege așteptată de fermieri, crescători de animale, promulgată în 2020 și publicată în Monitorul Oficial, dar care nu a fost pusă încă în aplicare este din nou amânată, anunță Ordonanța de urgență a Ministerului de Finanțe, publicată pe site-ul oficial. Este vorba de primele de comercializare de 10.000 de euro/fermier/an și respectiv 20.000 de euro/fermier/an.

Document Guvern! Plata subvenției APIA pe pășune, SCHIMBARE MAJORĂ!

Document Guvern! Plata subvenției APIA pe pășune, SCHIMBARE MAJORĂ!

Crescătorii de animale, utilizatorii de pășuni, vor beneficia și-n anul 2022 de subvenția APIA pe hectarul de pășune, chiar dacă pășunea nu are amenajament pastoral, anunță un document al Ministerului de Finanțe, în dezbatere publică pe site-ul oficial. În condițiile în care nici jumătate din aceste amenajamente pastorale nu au fost terminate, iar crescătorii de animale riscă să piardă subvenția APIA, Ministerul Finanțelor amână termenul limită pentru amenjamente pastorale de la 1 ianuarie 2022 la 1 ianuarie 2023.

Controale drastice ANSVSA la transportul de animale!

Controale drastice ANSVSA la transportul de animale!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță într-un comunicat transmis astăzi către Agroinfo că a demarat ample verificări în trafic și la târgurile de produse pentru depistarea transportului și comerțului ilegal de animale și produse din carne. 

Fermierii brazilieni nu se grăbesc să vândă soia

Fermierii brazilieni nu se grăbesc să vândă soia

Cultivatorii brazilieni de soia întârzie încheierea de contracte la termen pentru viitoarea producție de soia. Potrivit analiştilor DataAgro, până în 10 decembrie, fermierii brazilieni au contractat la termen doar 30,4% din producția de soia de anul viitor, comparativ cu 56,3% volumul contractat în aceeaşi perioadă a anului trecut și 36,1% cât a fost media în ultimilor ani.

UE - consumul de biocombustibili scade până în 2031

UE - consumul de biocombustibili scade până în 2031

Consumul de biocombustibili în Uniunea Europeană va scădea până în 2031, pe măsură ce transportul rutier va utiliza mai puţin combustibilul fosil iar importurile de ulei de palmier vor scădea vertiginos ca urmare a reglementărilor mai stricte în materie de mediu, anunță Comisia Europeană. În raportul privind perspectivele agricole 2021-2031, Comisia a estimat că utilizarea de biodiesel în UE va scădea cu 24%, ajungând la 14,3 miliarde de litri în 2031, după un vârf de 18,9 miliarde de litri în 2023.

Rapiţa - creștere moderată a preţului

Rapiţa - creștere moderată a preţului

După o creştere de aproape 32 euro/tonă, preţul rapiţei la bursa din Paris s-a stabilizat. Acum preţul este de 691,75 euro/tonă pentru contractele cu livrare în luna februarie 2022 şi de 666,0 euro/tonă pentru livrările din luna mai. Pentru lunile august şi noiembrie 2022, preţul rapiţei este de 578,0 euro/tonă, respectiv 571,0 euro/tonă.

Ucraina a EXPORTAT mai mult GRÂU şi ORZ

Ucraina a EXPORTAT mai mult GRÂU şi ORZ

În perioada 1 iulie-12 noiembrie, Ucraina a exportat 13,1 milioane de tone de grâu, cu 17% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, aproximativ 840 mii de tone de grâu așteaptă să fie încărcate în porturi. Exporturile de orz ajuns la un total de 4,6 milioane de tone, cu 33% mai mult față de volumul exportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Surse din piaţă apreciază că mai există încă un excedent de export de cca. 1,4 milioane de tone de orz, dar acestea vor intra mai târziu în piaţă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii