Adama
AGRICOVER

China produce suficiente cereale... în ciuda Covid-19

Publicat: 06 aprilie 2020 - 19:22
Comenteaza   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

În ciuda pandemiei de coronavirus este posibil ca anul acesta China să obţină o producţie de grâu care să îi asigure necesarul intern. China, cel mai mare producător, dar și consumator de produse alimentare din lume, a avut anul trecut o producţie record de cereale şi oleaginoase (664 milioane tone) pentru al 16-lea an consecutiv.

Un oficial de la Ministerul comerțului, Wang Bin a declarat că există „o probabilitate ridicată” ca producţia agricolă să asigure necesarul intern de grâu. Această declaraţie a fost făcută într-o conferință de presă atunci când a răspuns la o întrebare cu privire la problemele interne legate de deficitul alimentar intern pe fondul interdicțiilor privind exporturile de alimente luate de către majoritatea producători din întreaga lume.

La sfârşitul anului, stocurile interne de grâu, porumb şi orez erau de 280 milione tone, ceea ce va permite o satisfacere a necesarului intern, deoarece consumul mediu anual de cereale se ridică la peste 200 milioane tone. Astfel, conform declaraţiilor oficialului chinez, „impactul pieței internaționale asupra aprovizionării cu cereale a țării este minim”.

China importă în special cereale furajere şi soia, iar orezul și grâul importate reprezintă doar 1%, respectiv 2% din consumul intern total.

silozuri-cereale_b

China a scos cereale din rezerva de stat

Numai în prima săptămână din aprilie, China a eliberat din rezervele de stat 3 milioane tone de grâu și 1,2 milioane tone de orez pentru a stabiliza prețurile pieței interne şi guvernul va continua să vândă porumb din rezervele strategice, după ce a vândut aproape 3 milioane tone porumb în februarie.

Panica și îngrijorările legate de întreruperile lanțului de aprovizionare au determinat mai multe țări, inclusiv Vietnam, Rusia și Kazahstan, să oprească exportul unor alimente de bază. Vietnamul, al treilea cel mai mare exportator de orez din lume, a suspendat temporar livrările externe.

În aceste condiţii China, cel mai important importator de soia din lume, va monitoriza îndeaproape situația logistică din Brazilia, Argentina și SUA, principalii furnizori de soia. Exporturile braziliene de soia în China rămân normale, cu o creștere a transporturilor în martie.

China a luat o serie de măsuri multifuncționale pentru a asigura producția agricolă a țării. Astfel, toate regiunile ar trebui să își păstreze suprafața semănată și producția de cereale la fel cu cea înregistrată anul trecut şi se vor implementa politici de sprijin, cum ar fi prețul minim de achiziție pentru orez și grâu, pentru a motiva fermierii.

Banca de Dezvoltare Agricolă din China a acordat, până la sfârșitul lunii martie, împrumuturi de 22,67 miliarde yuani (cca. 3,19 miliarde dolari) pentru sprijinirea fermierilor.

Vizualizat: 1623 | Video Video 1 2 3 4 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Rapiţa rămâne cea mai profitabilă cultură?

Rapiţa rămâne cea mai profitabilă cultură?

După ce au atins un maxim în luna ianuarie (420 euro/tonă), cel mai mare din iulie 2014, prețurile actuale pentru rapiță au scăzut la un nivel minim de 363,25 euro/tonă Euronext cu livrare în mai şi 366,0 euro/tonă, cu livrare în august. Piaţa internaţională se confruntă cu o intensificarea a incertitudinii privind prețul rapiţei. Scăderea prețului petrolului brut, în paralel cu o scădere a prețurilor biocombustibilului pe bază de rapiță produs în EU reprezintă o ameninţare şi pentru preţul rapiţei. Prețurile pentru rapiță vor depinde în mod considerabil de cererea venită din partea statelor UE care, la rândul său, va fi determinată de prețurile din lanțul „petrol-biodiesel-rapiță”.

Puiu Ilisei: SUNTEM ai NIMĂNUI! VIN TIRURILE cu CARNE DE PUI din FOCARE CONFIRMATE cu GRIPĂ AVIARĂ!

Puiu Ilisei: SUNTEM ai NIMĂNUI! VIN TIRURILE cu CARNE DE PUI din FOCARE CONFIRMATE cu GRIPĂ AVIARĂ!

CRIZĂ CORONAVIRUS. Piaţa românească este copleşită de cantităţi uriaşe de carne din import, se plâng producătorii români, care rămân cu marfa nevândută.

CIFRE ŞOC: CÂTE MILIOANE de PURCEI şi de PUI IMPORTĂ România!

CIFRE ŞOC: CÂTE MILIOANE de PURCEI şi de PUI IMPORTĂ România!

APELUL FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN. Reprezentanţii crescătorilor şi exportatorilor de animale din România cer Guvernului să NU accepte interzicerea transporturilor de animale vii pe teritoriul Uniunii Europene, pe perioada pandemiei de coronavirus.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

CRIZĂ ALIMENTARĂ COVID-19: De ce NU POT FI PLAFONATE PREŢURILE ALIMENTELOR!

CRIZĂ ALIMENTARĂ COVID-19: De ce NU POT FI PLAFONATE PREŢURILE ALIMENTELOR!

EXPLICAŢII OFICIALE MINISTRUL AGRICULTURII. Criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 ar putea genera şi o criză alimentară, în special pentru o ţară cum este România, care importă cantităţi mari de alimente.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii