Adama
AGRICOVER

China a crescut brusc importurile de cereale, posibil din cauza scăderii producţiei interne

Publicat: 17 decembrie 2020 - 12:29
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

În primele 11 luni ale acestui an, China a importat 99,718 milioane de tone de cereale, în creștere cu 29,6% față de anul anterior. Regimul chinez păstrează un sistem de cotă tarifară pentru importurile de grâu, porumb și orez, ceea ce înseamnă că importul unei cantități specificate vor fi supuse unui tarif mai mic, în timp ce ceea ce depășeşte valoarea de referință va fi supusă unor tarife mai mari. Rata tarifară pentru porumbul importat în cadrul contingentului este de până la 1%, în timp ce tarifele la importurile care depășesc cota ar putea ajunge până la 65%.

Anul acesta, cota de import pentru porumb a Chinei a fost stabilită la 7,2 milioane de tone, după cum se arată în reglementările emise de Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă din Beijing.

Din ianuarie până în octombrie anul acesta, importurile de porumb au atins 7,28 milioane de tone - fiind pentru prima dată când importurile de porumb chineze și-au depășit cota tarifară anuală. Cifra reprezintă, de asemenea, o creștere de 97,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numai în octombrie, importurile de porumb au atins 1,14 milioane de tone, de peste 12 ori volumul din octombrie 2019. De asemenea, China a importat 92,8 milioane de tone de soia în perioada ianuarie - noiembrie, cu 17,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La 1 decembrie, China a importat 100 mii de tone de orez din India, pentru prima dată după aproape 30 de ani, cu toate că sursele tradiţionale de aprovizionare sunt Thailanda, Birmania și Vietnam.

Creșterea importurilor de cereale ale Chinei sunt atribuite diferențelor de preț dintre piețele internaționale și cele interne, precum şi refacerii efectivelor de animale, în urma decimării populației de porci ca urmare a pestei porcine africane. Porumbul, grâul și soia sunt folosite atât în alimentaţia umană cât şi ca furaje pentru animale.

port-constanta_b

Cu toate acestea, unii analiști din piaţă consideră că recenta creștere a importurilor de cereale se datorează reducerii randamentelor culturilor interne ca urmare a inundațiilor masive din mai multe regiuni ale Chinei, care au durat de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Autoritățile chineze au negat anterior că ar fi existat o penurie de cereale, dar companiile agricole din China susţin contrariul.

Pe 19 octombrie, compania Xinliang Cereal and Vegetable Oils Industry Co. din provincia Jiangxi a difuzat online un comunicat prin care arăta că: „Randamentele la orez au fost puternic afectate de focarele de COVID-19 și de precipitațiile care au avut loc aproape pe tot parcursul sezonului de recoltare în principalele regiuni producătoare, ducând la o scădere bruscă de 30%”. Notificări similare au fost emise şi de către companiile Yangtze Greenland Industry Co. şi Jinyinfeng Grains Reserve Co., din provincia Hubei.

Vizualizat: 2182 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PREȚUL PE KG DE VITĂ ȘI DE OAIE LA ABATOR! LISTA ABATOARELOR UNDE POT VINDE CRESCĂTORII!

PREȚUL PE KG DE VITĂ ȘI DE OAIE LA ABATOR! LISTA ABATOARELOR UNDE POT VINDE CRESCĂTORII!

EXCLUSIV AGROINFO. Care sunt abatoarele care achiziționează în această perioadă animale vii? Cu cât pot să-și vândă crescătorii români de animale vitele, oile la abatoarele din țară? Care este prețul pe care-l dau abatoarele la achiziția de animale vii și la carcasă? AGROINFO a făcut lista cu abatoare din diferite zone ale țării și cu prețurile practicate acum de acestea.

OFICIAL DIN COMISIA EUROPEANĂ: BANII PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

OFICIAL DIN COMISIA EUROPEANĂ: BANII PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

SUMA DE CARE BENEFICIAZĂ ROMÂNIA! Mihail Dumitru, director general adjunct al Directoratului General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană a anunțat suma de care beneficiază agricultorii din România pentru următoarea perioadă.

Rusia va taxa suplimentar exportul de grâu

Rusia va taxa suplimentar exportul de grâu

Exporturile rusești de grâu au totalizat 23,5 milioane de tone de la începutul anului de comercializare 2020/2021 (1 iulie) şi până în 8 decembrie, potrivit datelor statistice vamale. În încercarea de a stabiliza prețurile interne în creştere şi în timp ce livrările externe au atins valori maxime, guvernul rus intenţionează să introducă o taxă de export pentru grâu.

Rapiță - cererea se mută în 2021, chiar dacă suprafaţa cultivată este în scădere

Rapiță - cererea se mută în 2021, chiar dacă suprafaţa cultivată este în scădere

În luna noiembrie producătorii au vândut cantități mari de rapiță din recolta 2020 la prețuri ridicate. Acum urmează o perioadă de calm, pe de o parte, deoarece stocurile s-au redus foarte mult și, pe de altă parte, deoarece prețurile nu ar mai putea crește în continuare din cauza slăbirii cotaţiilor forward la Bursa din Paris.

Argentina - export record de porumb

Argentina - export record de porumb

În perioada ianuarie-octombrie, Argentina a exportat 34,5 milioane de tone de porumb, în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 şi un nou record, conform unui studiu al Bursei de cereale din Cordoba. Valoarea exporturilor de porumb în această perioadă a ajuns la 5,56 miliarde USD, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii